Sunday, November 14, 2010

Che Yam perempuan hulu bandar, hey!

Haaa kau Che Yam, terase pulak kenape?!

Semalam (Sabtu) me and my BTD-mates pergi Ulu Yam and it was oh-so-good best!!!

Janji mula-mula nak jumpa pukul lapan pagi tapi standedla kan? time lapse dua jam tu macam tak biase je dengan orang melayu? So pukul sepuluh barula bertolak ke sane.

Ini bukan tongkang pecah, ada syurga di bawah timbunan tu~

Kami bermukim kat P3, tak ramai orang dan air die banyak port-port best. Dalam banyak-banyak bende, paling best semestinyalah makanan, haha! Nisa buat ayam kepsi, tapi lagi best sebab lembuuut aje (Buat suara pakcik kopok lekor Taman Maju) dan of cos, deli-finger-lingking-cious sunggoh!!! Siap ade nasi beriyani goreng, samosa and karipap pusing lagi!

Gadis-gadis tengah beratur nak ambek tandatangan gua~

Ni la syurga yang aku kate tu!

Air die pon best, jauh lagi bersih daripada Sungai Gabai pukul sepuluh pagi and there's lotsa permukaan dari landai sampai berbatu-batu, dari port berkubang sampai port mengurut kerusi Osim. Sorry tak banyak gambar dalam air sebab kalau aku bawak kamera masuk air macam mana aku nak mandi kan?

Dah la tak bawak baju salin...

Puteri Santubong dengan Sultan Mahmud mangkat dijulang. Takde motip, jangan tanya~

Sambil dok mandi, we played tonnes of games. Charades, telefon buruk, famous song dances, etc sampai gusi pon tak sempat kering asyik ketawa! Tapi takleh blah sebab sambil kami dok mandi tu monyet plak buat drama.

Pergh, di apunya serangan, macam cerita Disney tarzan ha! bersepah datang mencuri makanan. Habis samosa ngan karipap pusing kene amek, huaaa~!!!

Monyet - (Lari laju-laju turun tanah)
Rok - Jangan amek!!!
Monyet - (Tengok Rok)
Rok - Jangan amek!!!
Monyet - (Tengok Rok. Pegang bekas karipap. tengok Rok)
Rok - Jangan amek!!!

The rest is history. Aku konpem la monyet tu sebelum die amek bekas karipap tu, die terkemisa dengan Rok. apela yang minah ni dok cakap?

Kuangasam punyer monyet, baru aku plan nak rosakkan diet aku harini~

Namun begitu hasil usaha Mohd Izzuan Affendi yang gigih, aym kepsi masih selamat belum menjadi arwah. Eeeeh! Mane boleh lu nak makan ayam wa, lu ingat lu bayar seploh hengget ape nak makan ayam wa?!

terkenang kenangan manis di saat karipap dan samosa masih di dalam genggaman~

Tapi itu tidak membantutkan niat kami untuk terus bersuka-ria dan menikmati ghari yang indah di ulu yam. memang best duduk berendam dan berguling-guling dan membayangkan diri sendiri sebagai ikan duyung seksi bercangkerang sambil bermain-main dan bergelak ketawa.

Oh, mungkin sebab banyak gelak kot, monyet tu tertarik nak tau rahsia manusia-manusia ni hepi sangat dan membuat andaian ada weeds dalam makanan kitorang.

So pukul tiga gitu pas dah seronok-seronok bagai kami pon beransur pulang~ abru la time tu perasan Mahendran ngan Khalis called. Haha! Sorry la bai, dah masuk air sape nak tengok fon? Ramlah Ram?

And yes, aku balik pakai baju yang sama~ Padan muka tak bawak baju salin lagi, ntah haper yang ko ingat sampai lupa baju salin?!

Kepenatan tapi best~!!! nanti-nanti kiter buat lagi ye?

Thanx to all yang menjayakan trip ini, Eija, anisa, Rk, Ju. Totally fun and memorable! Next time kita buat aktiviti mendaki bukit pulak!!! Haha~!!!



Till then,
Ciao~!

-NymQ-

Ps - Malam itu saya juga terlangsai gian nak karok (At Alamanda, dinner di A&W dengan akak-akak cashier yang seceria mentari sampaikan A&W black out nampak lagi cahaya kat kaunter tuh!)

Tenkiu Achan ngan Zai~!!!

Langgar budokkk!!!

2 comments:

siti murni said...

waaaahh..best nya..bermesra dgn 'che yam'..hampir2 nak kesana last weekend..sib baik ampang ujan..x jadi..dok umah...zzz..
tapi, harus diakui..sangat jeles dengan briyani tuu....

AlexAlabasta said...

Sedap wooo~!!! seriously termimpi2 balik tu, haha~