Tuesday, November 23, 2010

Room sweet room

Well, hello peeps~

You know, since I moved in to this house I haven't told y'all anythin'bout my room yet, isn't it? The truth is, my room was kinda lame. Basically it took me eight months to put furnitures in it, startin' from the good ol' bed which I bought in March (As far as I can remember.)

I bought the bed for its simple style, not too old, not too tacky. Dark brown as it'd be easy for me to find furnitures. I don't like anythin' other than dark wood so to match'em, a dark brown leather works just fine.


Nothin' much in my room, I haven't done anythin' yet with the walls (Except those decorations I bought with Shanmuganathan in Penang while we were there for a project.) You can tell I'mma kero, dang the deco's ain't in a straight line! But, whateva~


Okayh, post di atas ditulis semalam. Arini malas lak nak berenglish gedik bagai. Anyway, bilik anak bujang macam ni je la. Ni atas ni bahagian aku sidai pakaian ngan ruang buku sikit. Banyak barang-barang kenangan aku susun sini, mostly the ones I got after masuk keja.

Abaikan penimbang tu... Ilusi optik je~


My fav thing is the green octopus which my sisters bought for me time kitorang gi Down Town Cheras. I baru perasan that I actually like green now. Have you guys noticed takde pon barang-barang I yang kaler merah now? and I am so in love with teal, turquoise, those kind of shade yang ala-ala aqua gitu. Takto nape. maybe I just grew up kan?


Kalau duduk dari meja study camnilah nampaknye mengadap ke pintu masuk. Perasan tak lantai yang terkopak? Sian kat I, parquet pon tercabut. Few times I buat projek tampal balik the parquets, ceritalah ape-ape teknik pon! But once dad bagito the only way nak dia batol-betol melekat ni hang kena simen," terus aku dah malas nak buat projek.

Almari rendah tu la meja barang-barang harian aku. Senang letak situ, abes-abes menempek, menggaul,mencalit, terus kuar bilik. Selalunya beg plastik sampah tu lagi cepat penuh daripada tong sampah aku kat study table, sebab dekat meja bersiap! Haha~


Yup, barang-barang atas almari. Simple je. And mp3 nih wajib bawak ke mana-mana, sepernting sekotak Marlboro Light dan pemetik api. (Bukan pemetik api tuh, yang tuh nak bakar rumah!)

I have three of Fantasy line perfume and you can tell which one yang I paling suka, sampai cap pon dah takdek! Hahaha~!!!


Sebelah barang-barang bersiap aku, buku-buku yang aku tengah bacer. Aku suka cerita-cerita horror, tak minat lansung cerita politik ke, thriller kejar-keja ke, plot kerajaan ke sebab suka benda-benda yang light. Naper berlonggok atas ni? senang, dekat katil. Haha! Pemalas tak?!

Erm, k lah. Nak tido dulu. Inilah lagi sekali orang kate bilik orang bujang. Kosong je. Nak hias bagai umah sewa pulak. But ape-ape pon, I love my room~!


Till then,
Ciao~!

-NymQ-

2 comments:

umi_e said...

KIra luas jugalah bilik dia eekkkk ;)

* green is my fav colour too ;)

AlexAlabasta said...

Kind of besarla, selesa~

Hi-five untuk pencinta green, hehe~