Sunday, January 10, 2010

Anugerah Juara Lagu

Dah tengok AJL kan? Haha, pemacam?

Senang kata, we feel good about this year's show. Pemenang yang tepat. Persembahan yang great. Hosts yang profesional.

Pete Teoh punyer lagu, Pergi menjadi juara. Lagu yang daripada mula aku dengar aku rase macam berade kat Ipoh je bile dengar. Like the city, beautiful, scenic, calm and united. Tak sangke jadi juara (I was betting for Bunkface - Situasi) tapi yeah, I'm happy with it.

Second place lagu Yuna Dan sebenarnya, third place Bencinta nyanyian Faizal Tahir. Dua-dua pon mantap. Yuna's retro while Faizal's fresh. Unik dalam industri muzik Malaysia.

Persembahan - Aizat's Aku Kamu.Hmm... Okey jugak. It's simple but a feel good one, takde over macam Hujan's Aku Scandal (Yang obviously ciplak BEP's I Got A Feeling time Oprah, carik kat Youtube kalo nak tahu yang mana) and Black's Rindu Sayang Kamu yang a bit clustered kat tengah-tengah.

Suara terbaik - Black. Dari mula lagi dah best, pandai ah Mas Idayu, ko jage mentee ko nih~! Black, kudos~

A bit dissapointed dengan prop Hakim. It's like, duhhh-theater-ish. Bengang aku dengan props lagu Bengang. Abstrak sangat, sampai jadik teater Juli-Juli To Planet Mars.

A bit dissapointed jugak dengan Misha Omar's Cinta Adam dan Hawa. IDK, I feel time semi-final dulu it was more magical sebab kesimplicityan dan kesweetan penyampaian time tuh. Malam tadi macam okay-okay je la.

Aurora sangat out, even daripada vokal. Plain. Dotted. Tak sape peduli.

Tomok's Rindu Terhenti. Aksi pecah jerawat. Scene Diana Danielle ngan Tomok kat tangga umah. Diana dok gedik-gedik ngan Tomok. Tetibe jerawat Tomok pecah kene tangan Diana, teros minah tue pengsan terkejut. "ABANG~!!! PENGOTORNYE YOU~!!! (Black out)" Maybe sebab tu kot rambut Tomok panjang sangat kat depan tu, tutup jerawat pecah. Perbincangan mengenai jerawat pecah Tomok bermula dai awal sampai habis Tomok nyanyi kat umah atas nih~

Stacy - Takyah nak kate, stamina ummmph! Dance move pon ummmph! Sayang lagu ni sangat KRU. Catchy but KRU. Bukan KRU tak bagus, tapi lagu ni sangat KRU, haha~ Hi Hi Bye Bye dah berzaman dah~

Bunkface - Entah. Macam konsert dengan recycled gimmick jek, nuthin special.

Yang tak disebut tu sebab die simple je, unmemorable.

Ape-ape pon, tahun ni kami sangat berpuas hati. Tahniah AJL~! Dan perubahan untuk tidak menetapkan kategori tu I think was a brilliant move! Aldo the trio hosts a bit tame this year, tapi sangat lancar diorang mengacara. Professional as always. Walopon tema tu macam tak terzahir lansung (Origami ke geometri? Ke memanag takde tema ni? Ape-ape pon, memang off habess), but thanks for a great night~! Oh, great lightings and screen tuh memang sesssuaiii sebab bagi total creativity untuk peserta sendiri untuk explore ape yang diorang nak buat~ Kami di rumah tingkat atas sangat terhibur tahun ni menonton sambil makan buah-buahan dusun~! Yosh~!!!

-NymQ-

4 comments:

Billy Aman said...

ko usha host jln2 cri mkn tu nye dressin dok?..po nme de..blabla tengku sabri.. suprah vavoom oprah shit..de ckp yg penting confident..ak yg usha pun le doubt ngn diri sendiri..lol

Bajet said...

lawak la ko nymq. tu je idea yg tomok ada. bg org jelez skit.

AlexAlabasta said...

OMG, true, true, Billy! But i think salah jahitan kat kawasan dada die la. No, jgn pk kuning, but if u remember back, they jahit it so low, it doesnt do justice to her, it makes the dress appeared shaggy~

Haha~ Tu ah, memuler tu nak jeles, tapi pas aksi jerawat pecah tros jadik bahan! Haha!

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇