Saturday, November 21, 2009

Family Day PETRONAS Dagangan Berhad

Family Day! Woohoo~!!!

14th November, 2009, berlansunglah hari Keluarga PDB di Sunway Lagoon dengan meriah sekali~! I was lucky to be able to join as we all know I joined PDB quite late (baru sebulan).

Ade gak kompeni2 lein buat family Gath Sabtu tuh, dekat-dekat lima buah~

Baru je sampai, dah tak sabo2 nak bergambo?!

Extremely keseorangan sesampai tuh cos tak nampak pun muke2 yang familiar. Seb bek lah ade Dijah and Hawa, kami pon merengkoi bersama-sama, haha! Program bermula seawal pagi sabtu at 9am dengan pendaftaran dan breakfast. Ade gak acara pembukaan ngan Tarian Ayam time breakfast. Kelaka tengok orang-orang PDB menari tanpa segan silu, comel kot~!

Tempat makan and majlis perasmian dan penutup

Seyes ramei~ Tapi gugusan orang-orang solo macam kami bertiga, haha!

Meriahnyerla kanak-kanak bermain air. Dewasa pon ade gak pastuh. Best~~~

The place where we had our Family Day

After spending quite some times bersuka-ria kat situ, me, Dijah and Hawa decided to explore Sunway Lagoon ourselves. We had other activities in the afternoon so we decided to leave.

So we embarked on a journey~

Dija and me yang bagai kanak-kanak riang~!

"Ko nak naik ke ular tue? Aku takut ular~" Soalan bijak Miss Hawa kepada Miss Dijah

Konon gayat...

Macam-macam kami try. Tomahawk, roller coaster, Ferris wheel, etc. Big place it is, tapi slumber badak jer jalan tanpa rase letey sebab excited sangat! haha~! Sangat enjoy hari tu sampai sedar-sedar dah pukul 12 lebey. After that, jejalan jap kat Sunway Pyramid and I said goodbye to the girls~

Walopon di tepi pantai, kami hanya melihat-lihat air. Kempunan che'~ Siap dah tukar seluar lagi! (Rujuk gambar di atas)


The end~ It was a fun day, I had enjoyed it so damn much! Thanx to the PDB Family Day committees for inviting me. Thanx to Hawa and Dijah for the great exploration. And thanx to SL staff yang friendly amat!

Till then,
Ciao~!

-NymQ-

3 comments:

siti murni said...

waa...very enjoy! happy 4 u...:-)

Jehan Manies said...

hey2!!aku xknal ko tapi knal ko dr cerita2 ctk,nisak n nisha sume!!dan skrg pulak ko baru keje kat klcc so 4 sure ko knal ansar time pipe ritu kn??hehe and aku pulak tgh praktikal kat mitco n my workstation beside ansar..wut a small world!!hihi..happy working at klcc!(masa lunch mesti rasa nk mkn sume bnde yg sedap2 kn?hehe)

AlexAlabasta said...

Haha, tenkiu~

What a small world, kan? Nanti jomla join Ansar makan sekali!