Tuesday, June 16, 2009

Apecelake ko angkat letak gagang fon tuh, pompuan/jantan?!

Kalau I nak marah, jarang sekali I letak dalam blog. Tak jelita lansung aktiviti ni. Almaklumlah, I ni kan well-mannered?

But today my kettle just reach its boiling point. Dan daripada tajuk di atas, I rasa youallz dah tau tahap kesakithatian yang I alami sekarang ni dah sampai ke paras merbahaya.

Untuk pengetahuan semua, I ada apply untuk program GEMS (Carilah post pasal GEMS di bawah) dan untuk layak menyertai program tersebut, I perlukan suatu dokumen yang mengesahkan I sudah tamat belajar. Untuk mendapatkan traksrip final, memang impossiblelah sebab results akan keluar pada 15 hb Julai 2009, (GEMS starts 27 hb Jun) jadi I menggunakan alternatif ke-2 atas saranan En Boy. Katanya "Cik adik jelita requestlah graduating letter kat UTP, senang je."

Mekasyeh abang Boy~ Ailapyu!

So that's what I did. Requested the letter last week.

The point is, sekarang ni I sangat pissed off dengan Exam And Record Unit sebab semenjak hari Isnin yang lalu I cuba untuk call deyallzg bertanyakan berkenaan status surat graduating I tu. Campur hari ni dah tiga hari. Three freaking days, okay?! Dalam tiga hari tu I called almost every working hour, but nile! Not one call was picked up by them!

Nak menambahkan lagi sakit hati di dada I yang bersaiz watermelon sedang-sedang ini, kredit yang I top-up dah habis diratah oleh mesin operator "There is no answer, to try another extension press blablabla," hilang bagai mencurahkan air di daun keladi (Okies, memang tak kena). Ape, deyallz ingat I syok dekat suara mesin operator tu? Walaupun ayu dan berslanga mat salleh, I lebih prefer suara Rani Mukherjee okay? Malaysian, truly Asian~ Suara die sedap kan? Serak-serak basah, comel sangat!

Eniwei...

Yang paling PALing PALING buat I hot (Well, hot yang satu lagi, aldo youallz dah tau kan yang I ni memang hot) is bila telefon diangkat (Ade orang weyh! Seyesly! So selama ni memang ada orang kat situ lah~) I baru nak cakap "Hello" dengan suara perempuan Melayu terakhir I ni, dia terus letak fon! Dari 'Hello' dah jadik 'Hell...' At one time (Dalam petang semalam) dia letak gagang tak betul, kamu tau deyallz tengah buat ape? Bersembang! Pasal karipap, kuih lapis dan apebende kuih lagilah!

I tau lah I ni sekadar student je di UTP, at least kalau taknak bercakap dengan I, bagitaulah "Jangan call UTP lagi ye, saye menyampah dengar suara awak!" (Padahal I call baru sekali, tu pon minggu lepas) or at least cakap "We are busy right now. Can we entertain you later, let's say, on Thursday?" takdelah panas sangat hati I.

Diorang ingat kerja diorang stress. It's ok, I faham, but help us to help you not to make your days more miserable! Jangan la buat your client macam sampah! Ko hengat I ni ex-wifey ko ke ko ada alasan taknak angkat fon?! Ingat haku call nak mintak hak penjagaan anak?!

Ko mampu ke bagi aku anak?! (Uish, jauh menyimpang! Sabar Cik Sabariah...)

Still, I cannot do a thing la sebab I am requesting for their help. So I just have to endure the shit they're putting on me until this Friday. Ko layan aku macam longkang pon takperlah, Kiah! Asalkan siap apa yang aku nak. But if my letter didn't arrive at that time, you'll be in deep deep trouble!

Cuba calling lagi sekali.

"There is no..."

PRAP!!! RAP... RAP... (Bunyi telefon hancor lunyai dalam tangan genit bersaiz pixie)


-SabariahSalamiahHassan-

9 comments:

Baby Wify said...

erkk....cakit ati gak eh dgor..

bby bape kali dh kene cmtu..

satu lg paling pantang..bile kita col :-

1. suka tensper line merata..klu ada 24 line..smp 24 line jgk la col kene tensper.

2. dia tu keje kt bhgian tu...bila kita tnya sumting bkenaan bhgian tu.bley lak dia ngn ranggi nye jwb "tak tau ar". ape ke mangkuk tataw ar..suppose klu dia tataw sgt pun..dia tak ley jwb gitu..kene kata sy kurang pasti cik bkenaan hal tu. Sah le mnusia tu tak ada phone etiq.

encikBoy said...

aper kate ko try email derang, CC to manager, registrar, rektor, pak cik gad utp, juga doktor kamil.. ehheehhe~



(pe keitan pak gad dgn situasi inih? heran gak neh..)

AlexAlabasta said...

Ya! Adush, seyes. Fon etiq memang penting! I was trying to find teh word to describe their attitude and you just nail it! Arigato~

Haha, Boy. Mmg nak wat camtu, tapi kesian lak kat die. Takpelah, esok kalo pukul 4pm pon lom dpt ape2 respon mmg Allahuakbarlah aku ngan akak tuh!!!

pakker said...

cakap pasal karipap lak tu. loser gile. hahaha

izzyzatt said...

haha! kerenah birokrasi cam sampah mmg camtu. sampah. ahhahah!

nisha said...

ak da lame tensen ngan dorg ni..
ari tu ak probs ngan siiu..

tp tuh r, seb baek kite yg request khidmat dia..
if not, mau jugak wat drama melayu kat siiu tu..

opss..over pulak..hahah

umi_e said...

bersabar ya dik... biasalah perkara camtu...

AlexAlabasta said...

Haha, sian diorg dpt title loser x psl2~

Tunggula Jumaat ni, Nisha. Kalo xde ape2 updates mmg aku naik hangen la!

Huhu, tuol2 kak. Risau sangat2 nih, tapi nak wat camne, terima jelah~

Kersani said...

sabor2.

lepas ni kalo ada kesempatan, gie jumpa diorg pastu cakap...

"kenal saya tak? tak? bagus! pi mampos!!!"

hehe! :P