Wednesday, May 13, 2009

What I usually did during exams

Got 46/60 in SM, straight down to hell mood untuk study. Why? nak dapat A- untuk SM dah jadik 35/40 untuk final paper, which means I gotta get 85/100. Heaven knows this means bullshit~

Usually, kalo time paper final exam susah, I will start to count marks and possible grade that I will get for each subject. Contohla, macam SM ni besok, for sure I know I won't achieve a confident 85, so I will start to evaluate I will get B+ untuk SM.

B+=3.5...

Okies, DM aritu budget paling rendah D = 1 (Kene jadik pesimis sikit la kan, markah kite)

Pastuh MS boleh tahan, budget B+ = 3.5.

FYP for sure la bukan B+ ke atas, depan mater kot Ms Savita (luv her cos she's so supportive. Err, bodek ni dapat markah lebey tak?) tunjuk evaluation form presentation FYParitu. I predict B la paling tinggi. So B = 3.

Skang harap IB je, budget A (KONFIDEN TAHAP AYAM! Ala, wish me luck la yang nih~)

Tonyoh2 kertas soalan SM nanti dengan pensel 2B, calculation would go like this...

DM = D = 1.0X3 = 3
MS = B+ = 3.5X3 = 10.5
SM = B+ = 3.5X3 = 10.5
IB = A = 4.0X3 = 12
FP = B = 3.0X4 = 12

Total = 48, bahagi 16.

Predicted GPA = 3.00... ARGH~!!!

Pastuh sedey, pastuh mulerla taknak buat dah paper SM~ I will spend the rest of the hours drawing inside the question paper~ Lukislukislukis, eh, Smak bangon?

Kemas2 barang, angkat tangan!

Berambus dari dewan, suro Smak tumpangkan.

Tapi takpe. Pas SM boleh relax banyak, hehe~


Bende-bende yang aku slalu buat kalo paper susah:-

1) Melawat tandas. Taktau ape yang best kat tandas tu tapi mesti nak pergi.
2) Menconteng paper soalan. Slalu lukis fesyen baju, anime atau design rumah idaman. Aritu siap ader lecturer Iran tu join skaki tengok aku melukis!
3) Susun bende2 atas meja periksa. Ntah, takde motip. Konon ubah-ubah kedudukan stationeries tu leh bagi fengshui idaman, kan?
4) Kalo ade gula-gula (Usually Tic Tac), akan habes satu kotak.
5) Merewang mata. Tengok kiri kanan, sape dah kuar, sape yang belom. Sape muke tekun, sape samer pasrah ngan aku.
6) Menyanyi lagu diam-diam dan set masa untuk setiap lagu. Motip set masa? Taktau.


Okies, kembali study SM. Kamon NymQ, sikit je lagi~! You can do it!

Goodluck semua for the finals. Selamat bertungkus-lumus!!!

Adios~!

-NymQygPutusHarapan-

5 comments:

filz said...

5) Merewang mata. Tengok kiri kanan, sape dah kuar, sape yang belom. Sape muke tekun, sape samer pasrah ngan aku. <-- ahha. same2~

tk kn DM dpt D kot. paling2 C+ la nymq. confirm! so, cg naik la ats 3. hehe

best of luck! jgn sedey2 ya. nnt kita pn sedey sama :(

AlexAlabasta said...

Uih! Chuak nih!!! Dah nak paper SM lagi 30 minit! Takot2~!!! Thanx for the luck, Filz~

nisa' said...

aku lak kalo bosan sure kire budget.. budget shopping la mkn la.. kalo pi situ budget brape la.. mcm accountant dah.. tp penuh satu kertas ngn budget.. haha... gud lak next paper.. wah2 dh nak grad dh

AlexAlabasta said...

Huhu, same to you too Nisa'! Goodluck gak~!

Rindu ah nak lepak ngan ko~ Waaa~!

Drum Kit said...

jgn pasrah nymq
study sahaj sampai muntah!