Tuesday, May 26, 2009

Universiti Industry Selangor (Unisel) registration day!

Ketatnye muker encik daddy. Panaskah encik daddy? Ke sedih Nad nak dok Uni? Hehe

NymQ menggagahkan diri untuk tak tidur Jumaat malam Sabtu hari tu, tup tup pukul 730am kedengaran suara yang familiar kejut "Nak kene karate ke?!" Rupe2nye family dah sampai and dah dekat setengah jam tunggu NymQ!

What's the occasion pukul 730am family datang Uni nymQ? Oh ya, hari Sabtu Nadiah masuk UnISel kat Kuala Selangor! Yeay~! Kongratz sis~

Jauh la gak dari UTP, dalam dua jam. Well, actually sejam lima puluh lapan minit, sebab kami menggunerkan Nokia Navigator. Suddenly I fell in love with dat fon, senang skit la keje untuk orang cam NymQ yang senantiasa fail geografi ni, hehe.

Sampai sane, sungguh ramai orang yang mendaftar. Sesak sangat, sampai takde tempat nak berteduh (Pukul 1230 kot, oh panas terik yang membakar kulit NymQ bertambah tan!) But agak pelik sebabtakde faci yang menyambut mak bapak, cam "Pepandai la korang carik makan." Mungkin sebab terlalu ramai, kami buat2 paham dan 'mencari makan' sendiri.

Dewan Saya-tidak-tau-nama

Khemah utk penunggu2 bunian. Actually bersepah lagi makhlok2 bunian yang lain kat keliling dewan tu.

Pas penat bertungkus-lumus bergaduh ngan dak2 lain yang juga sibuk meregister, selesai gak Nadiah mengkarate dua tiga orang untuk keluar lebih awal. Abes register kene wat ape? Ha? Check in bilik? Salah! mestila makan!

Makan la ko puas2, cik kak! Pasnih diet maggi la cam abang ko yang 'slim' nih.

Maybe sebab first day kot, ade satu kedai je yang bukak. Seb bek makanan die ok. But ushar2 kiri kanan macam satu je tender kat cafe kawasan petempatan pelajar nih? Is it?

Then, ke bilik. Wah, yang nih UTP (Universiti Teknologi PETRONAS kesayangan tuan hamba) kalah! Style rumah yang sebenarnya (Bukan cam UTP yang ala2 rumah panjang nih) very comfortable and nice, albeit the room is kinda small.

Ruang tamu kat umah.

Bilik anak dare bujeng~

Setelah selesai adegan air-mataku-dan-air-matamu-sama-banyak, Nadiah dibiarkan terkapai2 menghadapi hidup sebagai anak dara yang sudah mampu berdikari. Dalam pukul 3 something kami pon berangkat balik sesambil meronda2 sekitar kawasan Selatan.

Ko rugi la, kakak! Kami pusing2 Selatan takdak hang, muahaha~! Nway, all da best hidup as Uni student, hopefully U'll study smartly and get boyfriend smartly too~!

Ke situ pulak, Cik Kiah?!

Kesimpulan lawatan- Unisel sangat panas cos pokok2 die semua comel2 lagi, teringat waktu baru masuk UTP. Tapi bangunaan yang ala2 Legoland nih cantik2 gak, teringin nak masuk library die. Even ade supermarket mini lagi dalam Uni! Pengurusan pendaftaran agak serabut sebab ade MC yang cakap rojak dan terabur. Cafe die cam kantin. Tapi rumah sangat better dari UTP, jeles che~!

Overall, I think nadiah will enjoy studying there. Pasnih kakak leh la buat Dunia Baru The Sequel ngan Kaklang ye? (My cousin also studies there, named Faizah Alias)

Dunia Baru The Movie casts. sesuaikah NymQ menggantikan yang rambut kerinting itu atas dasar sama rambut, bukan saiz badan?

Okiesla, nak layan drama Korea dulu.
Ciao~!

-NymQ-

5 comments:

Half said...

kite wat citer "Dunia Panas" la kat utp nih nak?
hahah

xpun "Dunia tanpa internet"
haha

umi_e said...

Tahniah buat Nadiah dan selamat belajar!

Achan Sinclair said...

Adik gua baru grad dari UNISEL...abang adik gua hensem lagi dari hero Dunia Baru, Ikram Dizly tuh gua usha..

lukehakim said...

taboleh.
saye nak jadi tajol.
ouh,rabbit dah ade nama lah.
:P
ps:tengok lah merahputih.
tajol jadi putih
pss:word verification = logened.
does it mean dilogenkan?

AlexAlabasta said...

Bulleh2~ Haha, tapi NymQ jd watak sampingan je la, dah kua Uni life. Hehe~

Arigato gozaimasu, Umi~!

Abang adik die? Kakak ke?

Boleh kot, haha... (Nak tgk merahputih)