Friday, May 29, 2009

Family Outing yang best~!


First day balik umah, khatam lagi sekali Family Outing. Best betul rancangan ni~!

Cuber bayangkan, minah bawah ni adalah Siti Nurhaliza versi Korea. Ni videoclip die paling best bagi NymQ, I love this song since its first came out last year. Time tu rase "Uih, comelnyer akak ni~! (Umur die 31 tahun, FYI) Nak wat koleksi isteri-isteri kesayanganlah~!"



Then, sekali tengah-tengah melepak kat bilik Faris sem ni, nampak die tengah ushar rancangan Family Outing. Dalam tu ade Lee Hyori gak, tapi seyes NymQ terculture shock jap! Oh, rencatnyer la akak nih (especially di minit ke-5 dalam video di bawah). Korang cuberla bayangkan kalau rancangan camni dibuat kat Mesia, ko ingat Siti Nurhaliza nak all-out ke? Kene maintain ayu beb, saham hilang nanti~



Sebab tu aku rase rancangan Family Outing sangat best. Semuanya jujur dan selamba badak. I mean, it's an honest show, takde kontrol-kontrol. Tapi kat Mesia jangan harapla dapat buat. Tengok Bolos (Asalnye rancangan dari Jepun)sudah, fail~!

Aderla konsep yang lebey kurang samer ngan Family Outing nih (gie tido kat kampung, tolong orang kampung) macam Aksi Murai, err... ade lagi, tapi tak ingat name BUT the point is rancangan-rancangan tu korang tak rase 'kering' ke? Bosan~! Semuanya nak kontrol, konon hidup bandar takleh buat keje-keje kampung. Plus, it feels kinda documantary-ish.

Whatever, kalau korang berpeluang tengok, tengokla. Best bangat Family Outing nih~! Before I end up this post, video bawah lak iklan yang dilakonkan dua orang ahli femili FO feveret NymQ, ChunHeeRella ngan The Sweet/Brutal Park Yejin.



Naper YeJin yang sweet tu dipanggil Sweet/Brutal? Tengokla sendiri!

Till then,
Ciao~!

-NymQ-

5 comments:

umi_e said...

kak e tak pernah sekali mneonton rancangan ni... best sangat ke???

* jarang menonton tv apa lagi wayang :P

Drum Kit said...

family outing best!
aku baru nak blaja2x tgk

AlexAlabasta said...

Best sgt2~!!! Two thumbs up~!!!

nisha said...

omaigod nymq..my feberet show ever.
lagu hey mr big & u go girl tuh ak ulang2 smpai rum8 tension..time final exam lak tuh.


dulu tengok kat youtube. tak sangka ad kat dc. ape lg, sakan donlod.
external hard drive penuh sbb duk donlod mende ni la..

Asfa Asfera said...

Yeah NyamoQ. My faveret korean show ever. X-Men pun kalah (1st KShow I tgk). Mula-mula tengok sebab Jaesuk & Hyori.. Dua orang ni mmg terkenal dgn kaki lawak mereka. Lama-lama sangkut dengan si rajin Chun Hee, lama-lama suka si cute Daesung, lama-lama suka semua. Aduh.. Yang penting, sangkut terus dgn lawak sempoi & selamba yang x dibuat2.. Imagine jugak, mcm mn rupanya kalau show ni ada kt M'sia? Ah, panjang pulak nak komennya.. hehe. nantilaulas balik