Tuesday, April 14, 2009

Pre-EDX, pakgad dan susu UHT

Riang girang si Kerinching

Mungkinkah pakgad ini dahaga ketika memberikan saman? Ketika bertugas, beliau teringat akan susu UHT maka tersalah tulis saman.

Apa-apa pon, atas kesengalan yang dihadapi oleh pakgad itu, kami di pihak penuntut-penuntut UTP mengucapkan ribuan terima kasih kepada beliau kerana mengeluarkan sekeping saman yang tidak valid. Maka, kami rakyat PFT 9966 pulang dengan gembira pada hari itu selepas presentation Pre-EDX.

Terima kasih pakgad, terima kasih~!!! Boleh berlatih mengenal huruf F dengan H sekali lagi ye?

Ha, pre-EDX memang best, macam pesta menuai bestnya. Banyakla pengalaman yang dapat aku belajar sepanjang pre-EDX 1st, 2nd screening. Semua lepak-lepak je, macam-macam gayer ade.

Aku giler kalut time nih, keyboard UTP nih rupe-rupenyer semua guner PS2 port. Adesss!!! Timekasih kat Syaima' sebab pinjamkan keyboard USB.

1st pre-EDX. Siap leh gosip-gosip lagi kanak-kanak ni eh? Gosip ape? Haaa, itu kiter taktau~

Time 1st tue takderla fierce sangat, but 2nd screening memang sangat panas! Maner taknyer, semua yang shortlisted gempak-gempak belaka(Kecuali aku). Semua datang dengan preparation yang lengkap, siap berpraktik-praktik kat belakang dulu. Awal-awal lagi dah tau dah takde harapan, hehe~ Takpela kan, dapat peluang ni pon dah bagos, bukan semua orang dapat merase~

The next week, 2nd screening. 29 students berjaya masuk.
Tengah tunggu giliran nak kene belasah ngan lecturers

Di kesempatan ini nak ucapkan tahniah buat Faris yang berjaya masuk EDX, pergh sungguh kamu, bangger Ms Emy didik sampai berjaya membesar bak juara masuk EDX~! Ek, jeles? Taaak, takderlah! Betol, tak jeles!!! Nak ucapkan tahniah jugak kat Malini sebab menjadi anak didik tunggal Ms Savita masuk EDX, hehe. Sori takde gambar solo~

Budak bertuah... bukan 'bertuah punyer budak~!!!'


It's been a good experience. At least dapat banyak input daripada lecturers what the external examiners will be expecting from my project. Hopefully I will do well in the oral presentation for my FYP! Amiiin~

Okies, ciao for now~

-NymQ-

7 comments:

nisha said...

weyh, better check jugak saman tuh kat ofis pakgad..

dulu moto ak kena saman, dia silap tulis no plat gak..patut 2720 dia tulih 272 je..
tp skali time nk renew pass ade jugak rupenye saman tuh dlm system..

p/s: hobi pakgad mmg menyaman kanak2 utp..

mega_kong said...

utl pengetahuna sume~sama tu still ade dlm system..so kena la jugak RM30..(-_-)~
p/s: bururk gila gambar aku tu nymq..suma salah jurugambar yg huduh la ni~

AlexAlabasta said...

Hahaha~

Kersani said...

best2..

waduh, aku lmbt lagi habeh intern...

x sabo nak final year nih..

hehe!

anyway, selamat berjuang mahasiswa...

:D

ainsuffian said...

woah..dpt hadiah hari pre-edx tuuu...(aka saman)
jeles2... T_T
HAHAHAHAHAHA

AlexAlabasta said...

Arigato, ne, Kersani?

Ces, hehe... tapi still kene baya, adiah yang tak best!

Charlz said...

LOL lama jgk meninggalkan dunia blogging.. hahaha lawak btul post ni. suke2 hopefully i'll be back blogging soon X)