Tuesday, April 28, 2009

Ahoy Heboh~!!! (Wajib tengok gambar!)

Sori pos ni panjang berjela. Best sangat, nak sumbat semua dan tak suka cut2 post.

*************************************************************************************

Jeng Jeng Jeng!

Nah ko! Sekali poster Titanic+Brokeback Mountain kat pos terbaru nih!

Apekah semua ini? Kami gie ngedate ke?

Takde la. Kitorang sebenarnye ke Jom Heboh dan Open Day TLDM. Best giler wa cakap lu!

Oh, rupa-rupanya gambar atas tadi hanya mimpi Abdul Karim...

Kami pergi berenam. NymQ, Karim, Smak, Khai, Azam ngan Syaima.

Bertolak dalam pukul 1400 dari UTP. Sampai sane, keter2 dah nampak macam ikan sardin dalam tin sardin. So kitorang parking kat luar jelah ikut kebanyakan kete2 yang lain, berjalan itu menyihatkan badan bak kate mak ayah.

Rupe2nye, tapak event tu adelah 45 minit dari tampat kami parking! Betape azabnye jalan tengah-tengah panas nak ke sane.

Tapi tindakan kami ini jauh lebih bijak la daripade kete2 yang gigih nak masuk gak. Jalan kaki= 45minit, naik kete = 2 jam! Tak passal~!

Eh, event ape lak nih? Jualan lelong motor-motor ke?

Helikopter TLDM. Boleh digunakan untuk menyelam.

Seyes, walopon parking jauh, orang yang datang bagaikan air dicurah ke daun keladi ramainye. Kitorang berlegar-legar kat sini dengan harapan dapat jumpe Lisa Surihani ke, Irma apekejadahnamenye ke, tapi tak ramai la artis petang-petang.

Disebabkan aku kurang minat sikit artis Mesia nih, malas nak post gambar diorang. Kat stage seb bek ade Jinbara, layan la gak.

Sesambil tu kami beli sebeg barangan London, dah jual satu beg RM5, amek je la. Pasnih balik boleh tubuhkan team hendbag maskulin.

Jom Heboh!

Apelah yang beruk-beruk ni dok terkinja-kinja atas stage. Tak ingat kiamat ape?!

Tapi sebagai orang-orang beriman, kami tidaklah minat untuk kekal lama di tempat yang penuh dengan onak cabaran ini.

Sebaik saja abes sepeket keropok London Potato Bites, kami bergerak ke Open House TLDM.

TErgelak besar Khai pas makan free

Best wooo masok sini, makan free kat Open House TLDM. Errr, actually bukan rumah terbuka, kitorang masuk khemah sponsor, so banyakla sample2 makanan tempatan.

So, sebagai rakyat2 UTP yang friendly dan tidak sombong (Dalam erti kata lain, tak malu!) kami singgah ke hampir setiap booth yang ade makanan free dan membuat makanan sample itu ala2 nasi yang dimasak oleh mak di rumah.

Syaima' sampai dah tiga booth duduk kat belakang, malu nak berjalan ngan kitorang.

Part yang paling best kat TLDM ni adalah pertunjukan die. Die layout semua kapal2, senjata2, mein la ko puas2!!! Syiokkk tak terkata!!! Rugi sape yang tak gie, banyak info dapat, banyak bergambar, banyak main2, haha~ Best2~

Dak comel jiwa kental

Ni gayer macam ade pengalaman je ni~

Karim kelemasan "Arrrkkk~". Seb bek abang tentera tu pandai psikologi~

Ni la part paling best, naik turun kapal! Sampai time tu dah kol 1800 , so sempat naik tiga kapal je. Tapi cukup puaslah nengok2 sane-sini.

Ni kapal perang milik Raja Mongolia

Dari atas kapal yang bukan kapal perang tadi

Si cecep 1 dan Si Cecep 2

Ade gaye the sexy secretary Califfa tak? Ade~

Dah, dah! Jom balik, besok kelas~

Nah ko, duduk sampai nak maghrib!

Acara penyerahan panji pada pukul 1915 (Tutup kapal dan serah bendera)

Abes tengok upacara penyerahan panji, kitorang beredar. Seperti baisalah, jemnyer tak hengat punyer. Rest jap kat tepi jalan, tunggu bas sambil tengok gelagat2 manusia yang beribu2 lemon.

Tetibe terpikir yang naik bas pon tak guner gak sebab jalan jam

Pakcik yang datang same timing ngan kitorang. Melecet kaki die, sian~

Keadaan di kawasan luar pon masih peanut butter and jam

Total perjalanan keta = 2 jam
Total perjalanan kaki ke/dari tapak event = 2 jam
Pengalaman = Priceless!

Best sangat gie jalan-jalan arini. Balik kitorang singgah McD makan.

Sampai je UTP, sambung buat Data Mining, demmm~!!!

Tapi tahap seronok u sampai arini tak lupe, kalo ade lagi tahun depan MEMANG NAK PERGI LAGI!!!

Till then,
Ciao~!

-NymQ-

2 comments:

filz said...

taktaw pn ada TLDM open house :(

nymq tk ajk pn... :( :(

AlexAlabasta said...

Huhu~
Gie tak plan, Filzah. Tak sempat ajak sape2~