Tuesday, February 17, 2009

Menggugat keremajaan!

"Satgi abah pi antaq. Tak caya la kat Poslaju ni, ilang hang punya sijil, naya ja~!"

So, pukol 11pm aku melepak dengan pakgad di depan guardhouse menanti kedatangan parents sambil mengepow sebatang Dunhill dari salah seorang mereka yang aku panggil pakcik (semua aku panggil pakcik) dan berborak hal-hal kemajuan Makguard dan pelajar-pelajar UTP.

Biler la Perodua Kembara ni nak sampai. Kater kuar umah dari kol 6pm, tak sampai-sampai lagi.

Tup tup, aku terdengar bunyi yang familiar. Vrrooom~

Yezza, datang jugek dua orang kesayangan aku dengan menaiki motor Elegantz dari Pulau Pinang. Oh ya, mem besar juge ikut sekali.

NymQ - "Napa naik motor nih?!"

Kedua-dua mereka membalas pantas "Syiok~!!!"

Bintang nyut-nyut keluar di dahi aku.

Mak - "Kami ikut jalan lama tadi."

NymQ - "Laa, napa? Patut la sampai pukoi 11~"

Mak - "Segham sikit~"

NymQ - "Dah segham ikut jalan lama napa?"

Mak - "Baghu best~"

...
...
...

Oh, parentsku~

*-*-*-*-*

Makan di kafe Gemilang, yong tau foo dibelanja free oleh Maklang ngan Paklang. Yezza~! Yong tau foo sup die memang best!!!

Pas abes makan, dah nak balik. Aku bawak keluar kamera fon.

"Nak buat apa?"

"Tangkap gambaq Jamal Abdillah ngan Ogy Ahmad Daud."

Ade babak tersipu-sipu sampai motor nak tertumbang.

Aku budget mesti ayah aku akan berangan dalam ofis paling kurang pon seminggu sebab perasan Jamal Abdillah. Mak pula mungkin akan bercerita kepada Auntie sebelah rumah yang die adalah Ogy Ahmad Daud. Silap betul aku puji macam tu.

Mommy , daddy, selamat bekerja~!


Tergugat keremajaan aku kalo dah mak ayah lagi jiwe muder dari anak diorang~!!!
"Oh ayah,
Oh ibu,
Dengarlah...
Rintihan..."

8 comments:

ZiNnErA said...

Terimalah kenyataan anda berjiwa tua..haha

ainsuffian said...

waaaa..romantiknye ur parents nyamouq~~~

mmg patot pun ko trase tergugat keremajaan..

hehe ^___^v

cendawanintim said...

bintang nyut nyut dik???adehhhhh

AlexAlabasta said...

Erks?! Ber...jiwa...tua...? Ko kate aku jiwa tua, Jan?!

Hehe, tunggula sepuluh taun lagi, time tu NymQ dah naik helikopter persendirina gie lawat anak kat asrama~

Bintang nyut-nyut kak, apekes datang memalam ginie nek motore?! Hehe~ APe2 pon tetap berterima kasih...

i z z a said...

nyamok...


SUWEEET nyer parents kamu~~~`

Drum Kit said...

pergh len kali bley join konvoi skut ng aku neh!!
:D

AlexAlabasta said...

NymQ lg sweet la Izza, diorg x sweet... Apedaaa~ =)

Jejomz, PDus, team skut2. Va-vrrooom~!!!

cik k♥dah said...

haha..

kool ah!kem slam mak n ayah kamu nymqqqq!!=b