Friday, February 20, 2009

Ain Suffian bagi tag pulak~!


Sebenarnye nak update berkenaan semangat waja yang ditunjukkan batch skang, tapi card adapter lak ilang takleh nak bawak masuk gambar ke PC. So, untuk menggerakkan blog, saye post tag kedua selepas di-hand on oleh Ain Suffian pulak! (Aritu Ain Nabilah)

Rules:
Once you've been tagged, you are supposed to write a note with 25 random things, facts, habits, or goals about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tagged you, it's because I want to know more about you.

1. Afraids of heights, even orang angkat pon xleh. Sindrom orang badan guni beras.

2. Setiap pagi bangun, akan teringat akan Kong dan berasa down. Nape? Sebab die letak alat penimbang dalam bilik aku.

3. Nak namer anak Izrail Shah Tuah Daniel Ahmad. Kalo pompuan lak Hanna Maya Dahlia. Sape nak kawen ngan saye?

4. Lidah melayu. Sepinggan nasi lebih puas dari lapan belas ketul burger. Tapi pantang sambal! Jauh! Jauh! Oh ya, takleh makan ikan berkepala ular juga (keli, haruan, belut, etc)

5. Like management and humanities classes, hate IT classes. Otak kalo dah tak teknikal, ko bagi je la ape pon, tetap tak minat!

6. I'm the only person in my family (even big family) that has curly hair. Nenek aderla seket, tu pon curly kat ujung-ujung, ala2 rambut ropol gitew~)

7. Don't know how to drive a car yet even though I'm 22 (or still know, but scared). terjadi takleh nak drive pas trauma trening ngan seseorang yang maha hebatnye die punye unsupportive support!

8. I don't have brothers, that's why I love my friends like my own brothers. Sedey dow U dah nak abes!

9. Not a virgin... not so not that not~! Lu pikir la sendiri!

10. Tetiber minat mein volleyball setelah main ngan batchmates~ Huiii, bestnye! Jan05 skang nih conquer dow complex memalam, batch korang lelain adew?! (Sambil emmbuat muker ala2 Dalila Kamat)

11. Experienced drowning three times. Twice under the age of 12. Kat ban, sungai dan kat longkang (kes brek tak makan, tersepit kaki ke atas).

12. Oddly enough, I still love water, like, LOVE IT!!! Sebab tu I nie V-shape body (bak kater Acan yang pan-Asian.)

13. Fav drinks - Iced lime tea (lemon? Eww!), apple juice, Tinge~ Lantak la ade muker Daniel pon, asal sedap, bedal! Paling takleh blah air teh melur, yuks!

14. Fav possesion I have now - My Swatch yang dipilih oleh kengkawan di KLCC. Nilai sentimental ade kat situ~ And Esprit Life perfume, it reminds me of that person.

15. I fell off stairs during drama competition in STAR, playing Tenggang's wife (STAR mane ade pompuan?). Got smacked by Tenggang's mum, I made that Hindustani Dedush effect, last-last jatuh betul~! Seb bek sempat brek sambil berpaling memeberikan muker "You hit me?!" kat mak mertua.

16. Associates people with weird things. Cth - Matyo berbau laut, Smak berwarna kuning, Anis Afzan macam buah peach, Achul ngan Tarzan, Sharifah Nadiah macam Nico Robin, Ms Khalidah Khalid Ali berwarna ungu dan emas (Saye rase Laila Hanna juge berwarna ungu), etc... Weird huh? Yang paling pelik ialah rumet saye, saye slalu teringat alphabets bile tengok die!

17. Serious jealousy tidak terkandung dalam kamus saya. Setiap orang deserves ape yang die usahakan atau tuahnya.Tapi jealousy ringan-ringan banyak seperti kalo ternampak anak Makguard bawak gula-gula kapas. Nak jugak!

18. Susah nak impress saye kalo bende tu semua orang impressed sebab bile bende tu cam impressive, saye terfikir logik, so it explains to me to not being impressed. Tapi bende yang tak impressive selalu nampak impresive bagi saye!

19. Prefer bagi positive pressure buat orang lain tapi untuk diri sendiri prefer negative pressure.

20. Suker tunggu toaster bakar roti. Exciting dan mendebarkan!!! Biler die 'POP!' tu saat paling best~

21. Waktu kecik dulu gemok. Biler masuk STAR orang kate kurus giler tak cayer, maseh ingat diri gemok aldo dah turun jadik 54kg(+/-). Then baru sedar diri dah kurus. Tapi, biler masuk U, kene tego apsal pakai baju M, rupe-rupenye dah gemok balik! Haha, skang dah sedar kedudukan diri sendiri... Matheilah diet! It's a die with a T.

22. Ade banyak nickname selain NymQ. Iwan, Wednes3rd, Rabu, Alex, Ethan, Volks(wagon), Kerinting, Kylie, Bok (gedebok) adalah nama-nama sepanjang membesar (dan maseh digunakan oleh grup-grup tertentu) tapi yang paling melekat adalah NymQ.

23. Saya masih mampu ingat first time rase bosan! Seyes! Umo tiga tahun kot. Tetiber rase bosan. A new feeling yang saye rase pelik sampai pikir punye lame ape rasa tu. Kisah berakhir dengan saya berbasikal ke rumah nenek dan kene marah ngan nenek sebab ikut jalanraya nek basikal roda tiga. Die berleter sambil menyuapkan nasi kepada saya. Definisi marah kerana sayang.

24. Merasakan Jessica Alba adalah penjenayah fantasi lelaki. Dia tidak patut kawin! Dia dicipta untuk malar single! (Boleh pulak macam tue?! Ape hak ko?!)

25. Nak karok!!! Jomla sape2 bawak aku gie karok~!!!

X tag sape2 for now~

8 comments:

Drum Kit said...

10. Tetiber minat mein volleyball setelah main ngan batchmates~ Huiii, bestnye! Jan05 skang nih conquer dow complex memalam, batch korang lelain adew?! (Sambil emmbuat muker ala2 Dalila Kamat)

yeah muka dahlila kamat
:D

izzani said...

saya!!!
sy org pertama yg xnk kawin ngan awak~~
penat nk pggl nme anak~~
hahaha..

AlexAlabasta said...
This comment has been removed by the author.
AlexAlabasta said...

PDus, ko teroskan usaha berpom-pom ngan In Am! Korang memang soulmate pom-pom!

Kalo saye bubah name anak ikut awak, nak tak? =P

cendawanintim said...

sian jessica alba..karang tak pasal2 masuk jel!!

ainsuffian said...

waaa..nymq~!!
thnx for answering the taggy things~!!

^___^v

AlexAlabasta said...

Patot masok jel je die! Ngeee~ =P hehe... Gurau jek~

Welcome, Ain. Thanx for the tag!

valium said...

hello bang...
Hanna tu copyright hokeh!

ye, ye... maka saya pun ungu