Friday, February 13, 2009

Idea yang bernas untuk ke Ulu Kenas~!!!


"Huuut! Huuut! (Buat suara ala2 makcik2 suker mengumpat tengah panggel geng jarak jauh) Ko buat ape tu Melah?"

"Tengah prepare ni, Peah. Besok nak berkelah~"

"Berkelah?!"

Ya, berkelah! Kami gie berkelah Isnin lepas kat Ulu Kenas, y'all!
Program mengabdikan diri dengan alam ini bermula malam sebelumnya dengan pemerapan ayam, Subuh dengan pembuatan sandwhich dan seterusnya dengan pengumpulan ahli-ahli rombongan sebanyak lima buah kereta di tingkat empat blok C. Skuad rombongan diketuai oleh Jamaluddin Jarjis aka Ab Jalal bin Ab Jalil.




Perjalanan mengambil masa 50 minit (sejam 40 minit buat kete Nabil sebab tertinggal ayam perap kat depan V5A) Sesampainye kami kat sane, teros mencari port yang sesuai.

Lima buah keta yang join

Port dah jumpe, tinjau-tinjau dulu

Air die best sungguh. Sejuk itu sudah tentu, tak terlampau laju sehingga boleh menghanyutkan Pisem namun selesa-selesa untuk mandi-manda dengan gembira.





Makanan lak, jangan risolah, ade chef ditempah khas punyer. Mesti gadis silat itu tersipu-sipu malu kalau disebutkan nama jejaka comel Pan-Saian nie kat korang~ Terbaeeekkk punyer masak! Ayam die well done on the outside but extremely juicy and sweet on the inside~ Menggiurkan~~~




Dalam pukol satu gitu rest-rest jap, makan-makan dan semayang. Menu ade nasi goreng, sandwhich, ayam panggang, hotdog, jajan dan kekacang dengan air sarsi dan air gas. Sori la tak tangkap gamba, lapo!

Soot dalam usaha mendapatkan ayam, walopon die tau kite bawak lima ekor ayam

Ko ingat penunggu tak keje ke? Ni bukti diorang pon keje, siap ade lunch hour lagi~!

Surau die pon luas...

...Siap leh tido dengan nyenyak lagi

Part yang paling best kat Ulu Kenas nih sebenanye terletak jauh di atas lagi. Berjalan kaki naik ke atas, biler jumper port tu memang masyuk tahap tak hengat! Airnye ade beralun, ade tenang, dalam (paras kepala) dan luas siap leh wat pertandingan berenang lagi, ader satu waterfall besar, batu beasr untuk terjun tiruk and ade rotan nak gayut-gayut lagi. Memang marvellouslah kat atas nih!




Dari pukul 10 pagi sampai ke pukul 6 petang. Satu perkataan - PUAS! Memang bestlah datang Ulu Kenas, cemerlang sungguh organizer memilih tempat perlancongan budget ekonomi kite kali ni. Lain kali bulehla wat lagi~

Thanx untuk semua yang datang memeriahkan suasana, enjoy menggedik-gedik bersama-sama.

Ni bukan muker marah atau ragu-ragu, tapi ini muke kesedihan terlampau tapi nak kekalkan macho laki. Mane leh jantan nanges, kan IzadCheMuda? (Nak berkenalan? I can tolong cucuk, hehe~)

Huahuahua~!!! Puas puas!!!


Huhu, miss it oredi~

Till then,
Ciao~!

-NymQ-

7 comments:

BukanMior said...

bulan april..projek bbq di pangkor pulak hahahah

Anonymous said...

haha..hari2 mau bbq..

AlexAlabasta said...

Yezza! Thats what Im talking about!

BBQ mau hari2 jugalah~

nisa' said...

poyo jalal nih... duit xde pon nk jln2... cube contohi aku dok je diam2 kt blik... heh.. jalal nmpak sgt2 gemok... pdn muke kne sumpahan aku

ah-kieym said...

nyamukk~
lain kali aku nk ikut plak!!
jgn lupa aku!!!
bgtau kt abg soba2 ko yg buncet n kiut tuh!!!!
wahahaha~~

AlexAlabasta said...

Hahaha, Jalal mmg gemok! Hahaha~

Baiklah Kiem! Erk, Soba2 kiut?! Erkkkk!!!

cik k♥dah said...

cets!

pic sume xbley blah..da ar piknik x invite..kikiki..

wosh.!kazenku jd ketua tuh..bngge2x!!hdp jalal..!hahaha..