Wednesday, February 11, 2009

Gigih menjadi gagah

As requested by him, here's a post that probably might help you fellas who's trying to do something with your skinny bod.

Di kala orang ramai sibuk menurunkan berat badan, di kala Izza sibuk berpocho-pocho ngan Syaima dan rakan-rakan dalam bilik, di kala Kay gigih mengangkat berat di ruang dapur rumah dan di kala NymQ sensorang berjogging belakang UTP, Kong pulak mempunyai lain rencana yang tak mungkin diikut oleh orang-orang yang ingin mengurangkan jisim badan.

Dalam masa kurang dari sebulan, berat badan jantan kekwat, "tujuh setengah inci" ini mampu menaikkan berat badan sebanyak tujuh kilogram! Rahsia kejayaan beliau terletak pada aktiviti di gym pada sebelah malam setiap dua hari dan pengamalan diet harian yang dipanggil 'formlua'.

Mari kita tengok menu tengah malamnya.

Ingredients:-
Putih telur rebus lima bijik
Pisang berangan dalam 3tiga biji
Madu

Kisar putih telur dan banana sampai menjadik ala-ala smoothies

Untuk menyedapkan menu, anda bolehlah tambahkan sepicit dua madu

Mmmmm, sounds delicious... Not! But hey, when you're trully into something, make it happen. Right, my darling Kong?

Kalo dah mahu, semua boleh. I wish I can be as passionate as him about building up his muscle when it comes to me jogging my ass down the road to be AT LEAST 10kg thinner before the dinner arrives. Check this blog, you Jan'05 peeps! Family Day and Dinner Batch

Kisar bang, jangan tak kisar! Kisar sampai lumat!

Kong - "Cuberla rase, bebeh!"

NymQ - "Gie mathei!!!"

Oh yes, this is something quite interesting to read.

According to British researchers, just seven minutes of exercise weekly may prevent diabetes by controlling your blood sugar. Type 2 diabetes affects an estimated 246 million adults worldwide and accounts for 6 percent of all global deaths. People with this condition gradually lose the ability to use insulin to convert food to energy.

Here's the catch: The exercise has to be vigorous. (We're talking on the level of an all-out sprint.) But at seven minutes a pop, I can deal with that! And you don't even have to do those seven minutes all at once, either. In the study, volunteers rode exercise bikes four times a day in 30-second spurts twice a week. After two weeks, subjects had a 23 percent improvement in how effectively their body cleared blood sugar from their bodies.


Okieslah, nak membuat resume yang perlu disubmit besok jap.

Till then,
Ciao~!

-NymQ-

7 comments:

cendawanintim said...

dik tang jantan 7 1/2 inch yang akak konpius sket tu!!

AlexAlabasta said...

Uish~

charlz said...

patut la kong makin berotot~ :P hahaha

i z z a said...

tak suke post ini~~ knape mesti my name dibangkit kn sbgai contoh? ngaaa. i takde la desperate sgt nak kuruskn badan walopn i yg plg gemok dlm course kite~~ hmph hmph! XP

BukanMior said...

lame sudey aku mencari blender ..hahaha akhir nyer jumpe jugak ..leh pinjam blender kong wat blender makanan panda aku...pastu panda aku pasti berbontok mcm nyamok hahaha lg2 hahahah lagi2 hahahah

AlexAlabasta said...

ye ke makin beroto charlz? Tak perasan pon~ Haha~!

Izza, kalo kamu gemok, saya ni mesti ikan paus juge adenye~

Yelah, tak pasal2 panda yg terblender dgn ko2 skali, muahaha~!

ah-kieym said...

btol nyamuk~~
kalo ada smangat n komited,sume jd..
kalo aku ble trun 10kg dlm 2bln,xkn ko xle???
kaman la nyamokkk..
jgn syg sgt lemak tuh..
sygilah diri anda..
hahaha
(kini bkn obesiti fasa 2 lg~yuhuu..)