Monday, February 9, 2009

Bayo zakat fitrah kat Ipow~!

Ahad, Ipoh, suke-suke.

Mangsa - Khairulddin.

Saksi - NymQ yang hot, Paan dan Toyon.

Keluarnya kami pada petang yang mulia dengan tema pakaian hitam merah adalah untuk menghilangkan rasa bosan dan melepaskan tensi selepas penat menjawab soalan Petronas yang maha susah.

Firstly ke Yik Fong, then ke Ipoh Parade. I went to get my Freshkon Alluring kat Focus Point and while the boys went to Al-Ikhsan, NymQ singgah di Novelhut memburu novel-novel untuk koleksi. I bought Looking For Mr Goodbar by Judith Rossner. Then we left.

Malang tidak berbau, malah agak sukar dilihat kerana ketika Khai mengundurkan kenderaan MyVi Jejaka Kurang Usia 1987, malang memberikan salam untuk bertandang.

Paan - "Khai~!!!" Semua kaget 2 saat sebelum...

Crrrunccchhh~!!!

Mmmmm, rangup benar bunyi MyVi tu biler melanggar tiang parking area tingkat atas Ipoh Parade.


Ni kalo dah macam tu punyer rupe, mau rat jugak. Aku pon menyaurakan concern kat abang Khai kiter nih. Tau ape die reply?

"Duit tak kesah Mouq, masalahnye skang dah nampak tak lawa~"

...Kalo dah anak orang kaye, kaye jugak. Tak gune nak berduka-cita lelamer, kitorang tak stop kat IP je. Then tros ke JJ, nak menghabiskan lebih banyak masa kat Ipoh nih~

Kes Menteri Besar time ni maseh rancak lagi, so nak dijadikkan cer, arituh ade apentah kat umah MB, agak sesakla roundabout depan umah die tuh (Rumah MB sebelah IP je).

Korang penah jalan terbalik depan IP? Kitorang pnah... Lalala~

En Polis yang berlagak macho

"Ni ko jangan bawak masok gambo aku dalam blog pulak~!"
Maafla Paan, tak dapek nak nolong~ Hehe~

Sampai kat JJ tak banyak beli barang, lebih kepade window-shopping. Puas masuk kuar kedai sementara menanti surau kosong. Then, sedikit membuang duit di bahagian alat tulis cos I wanna be more serious of drawing comics. Dulu asyik guner dua jenis mata je (0.5 dan 0.7) skang cuber2 la yang lain pulak kan?

Oh yes, I love window-shopping sebab menjamu mata sambil2 mencuba tanpa mengeluarkan satu sen pon mampu memberikan dua tiga dos estacy untuk orang-orang yang tak mampu melaram, haha~!

Kacak ke katak? Kataaakkkk~~~~

Snap sat sementara rest kaki yang lenguh nih~!

Banyaknye ke butik-butik kasual dan sportswear la dak-dak nih. Sian Paan, kasut yang diidam habes di pasaran. Tu la, orang dah pesan awal2, beli, takmo~ Kan dah abes?

Kaki gajah sangat la kate orang, saiz tak muat~

Lamer gak kot pusing-pusing Ipoh. Balik makan kat KFC Batu Gajah. Luper plak nak cakap...


"Selamat menyambut Thaipussam~ (Lambat sket takpe ek?)"

Ah~! Balik keletihan. Esok lak ade program lain... Tunggu update next. Mandi-manda~! Khai, anggaplah kemalangan ni sebagai membayar zakat fitrah... Duit sekali-sekala kener dibersihkan, hehe~

Till then,
Ciao~!

-NymQ-

2 comments:

Anonymous said...

aku kan orang kaye

AlexAlabasta said...

Ek eleh, khai...

Esok2 leh la blanje Pizza ek? Hehe... Kaye la katekan~