Friday, January 30, 2009

Farhan yang romantis~!!! (Dan hal-hal lain)


Hepi besdei Aishah~!!!

Well, walopon die sekadar watak pipih dalam idop aku, tapi post ini juger adalah berkenaan beliau maka aku pon wish, hehe~

Nway, semalam che' ikut Paan pie book hang punya besdei plan. Romatikus betulla katak milik ko, Kak Chah~!

"Rokok dah 14 batang abes, biler nak masuknyer lahabau?!" - Smik yang kelaparan

"Mestila nak tempah untuk awek kak, takkan kawan pulak~" - Paan membedis soalan kurang bijak dari akak bartender

Candlelight dinner for two siap dengan live band lagi. Cair~

All the best untuk Farhan, and again, happy belated birthday, Aishah~!!!

On other note, malam pulak NymQ gie kontes melukis untuk majalah UTP. Pergh~! Rase cam nak gonyoh-gonyoh jer muker Smik yang memberi galakan. Kalo aku tau dak-dak UTP gempaxxx amat, takde aku nak gigih buat-buat pandai gie join!

Pertandingan diadekan oleh SIFE (kalo tak silap anak YEC) untuk majalah yang bakal diorang terbitkan untuk edaran Semenanjung Malaysia. Sile betulkan maklumat ini kalo salah ye?

"Ko kalo dah tau tak gempak datang nape?" - Meen memberikan nasihat ikhlas buat NymQ. NymQ terima seadanya~

Oh, walopon die sangat comel (Bak kate En A), tapi jangan pandang rendah akan gadis ini. Dia adalah MahaDewa komik! Sayang tollah tak clear gambo nih!

"Tegar je aku, NymQ!" - Arip

Dah abes~! Yesss~! Pergh lukisan sekor-sekor! Pergh!!!

Aldo NymQ yakin takkan terpilih, but it was a nice experience for me. Dapat tengok bakat-bakat yang ade dalam UTP nih. Tak sangker ramai yang kreatif and minat melukis komik gak~

All in all, I had a great time. Semoga majalah yang akan kuar nanti sukses~

Muker konfiden... Konfiden kalah!

Oh ya, ni dari gambar kemalangan aritu. Ini mungkin penyebab utama aku takkan beli kereta Kancil di masa akan datang.

Kereta kancil yang dah macam buah asamko

Ko tengok, tercuit pon idak kereta yang dilanggarnye!!!

Perhatian untuk pemandu-pemandu Kancil di luar sana, the only difference between your life and death in a Kancil is your road ethic, DO NOT depend on your car!!!

Okieslah, nak ke Sports Toto jap~ Nak tikam 5914 ngan 9362...

Nauzubillah!!!

Till then,
Ciao~!

-NymQ-

8 comments:

incik neng said...

wahh nyamuq kene sayur....
tak percaye

eh aku percaye lah..kamu masuk pertandingan melukis kan .bukan masuk pertandingan menceritekan sejarah britney spears .kana kan?

tahniah !

cendawanintim said...

alahaiiiii, naper tak publish ajer lukisan tu..huhuhu

AlexAlabasta said...

Eh, kalo popkuiz britney dah lame dah peserta2 lain ngaku kalah, Neng~!

Nak publish, tapi luper tangkap gambo, ngahaaa~~~

meen said...

wes Nymq!
aku x igt pon aku kata ko x gempak...
dem! haha!

btul ker ko britney biggest fan?
aku serender awal2 jela klu ada popkuiz cmtu...
hohoho~

gud luck utk FYP ko k!

Nad Eusoff said...

aiseh romantik gilos...
kamu centu gak ker?
ekekeke

AlexAlabasta said...

Haha, Meen! Ayat rekaan je... Same goes to you, in whatever you do! Chaiyok2~!!!

Nad, mestilah! Tapi xde special sum1 utk prektis lagi, hehe...

chronicles of angelzz said...

salam ziarah uollss

AlexAlabasta said...

Thanx angelz, luv ur blog!