Sunday, September 7, 2008

If-ter-ketar-ketar~

Ape akan berlaku kalau niat anda untuk ke masjid semata-mata untuk makan? Ya, tuan-tuan dan puan-puan, makanlah yang anda dapat, tapi bukan di masjid... di kafe...

Itulah yang terjadik kepade aku yang budiman nih tatkala beratur panjang tetibe datang Karim dengan muker seposennyer menyampaikan khabar "Talam habes~"

NymQ membuat muker kering walaupon Bob dalam posisi menyerang

"Bersyukurlah kite ke hadhrat Illahi kerna dengan limpah kurnianya bla blabla..." Karim berleter sambil diperhati manja oleh Smak dan Bobby~

Smak - "Makan ape Bob ko untuk berbuke?"
Bobby- "I taktau lagi, you~!!!"


Tak dapat pulak iftar hari ni, tapi takpe sebab niat aku memang nak makan ngan Smak, Karim and Bob... Maybe planning tak betul. Aku pon lambat lak konfem ngan diorang, huhu~ Ape2pon makan kat V6 memang best, ayam perchik die the best! Seyes, kat bazaar ader yang lagi best ker? Takder!!! Kuah die pekat, manis, pedas, lemak, ummmppphhh~!!! And the chicken is totally cooked, well done! Its just RM3.00, besar2. Lupe lak nak tangkap gambar tapi korang gielah jengah2 ke sane yer?

Pastuh, kitorang terus ke masjid menunaikan solat maghrib bersama-sama...

Iftar tak dapat takpe, janji solat di masjid. Tak gitu rakan-rakan?~

Daripada-Nya kita datang, kepada-Nya jugalah kita kembali...


Jangan lupe pulak ke masjid lepas beli ayam perchik tu ye? Eh, silap, jangan lupe dan BUAT-BUAT lupe! Kang Dia BUAT-BUAT luper nak ampunkan doser kite, haaaa~~~~

Selamat meneruskan ibadah puaser~

Salam~

-NymQ-

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Che Bee pon leteyh berpuaser?

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

10 comments:

::dato K's grandchild:: said...

ha tu la kome.lenkali niat tu biar betui..bkn nk kate niat kome tk betol.kuang3..ape2 pon mst ade hikmah yg trsirat..mari renungkn brsame..

eh che bee ni yg slalu tido dlm baldi ko kn nyamoq..

::dato K:: said...

eh gua tk penah layan buke kat v6..nmpk cemerlag je ayam percik nye..harge pon brpatutan..mknla barangan buatan malaysia.yeyeh~

filz said...

eh3..dato' k. :P

chomeyl nyer kuchen tu~ hik3

AlexAlabasta said...

Amboih~
satu keluarga berkonvoi~
Tinggal anak Dato'K je xde lg~

Hik.hik.hik~

Ps-Kucheng tu anak toyon, name penuh Habibah Bee binti Mohd Taufiq Aqmal...

filz said...

Bila pulak la da ade cucu nih. adeih..

Adoi..kuchen pn name penuh cam manusia ek.ade surat beranak tak? :P

Achan Sinclair said...

Weh...ang cakap kat aku..pi masjid cari pisang..ang?? ape kes??hehe..what goes around comes around..hehehe

kucing tuh Habibah Bee??anak mami ek??

olaytotalgrey said...

kucing tade name cenggitu la!! :(( *nanges teresak2

Habibah Bee binti Mohd Taufiq Aqmal said...

kt mane ade potostet ?

olaytotalred said...

ehh..kucing bleh bace.

AlexAlabasta said...

Filz, xde..salahkan toyon...

Achan...saye tgh memuhasabahkan diri saye sebentar.... ps, die bkn anak mami walaupon mak tirinye org Penang...

Olay, jgn nanges, batal pose (pulak)

Kak Bee... Nak suro say epotostet bawak balik kertas ke umah... Nnt ikut abah ke Koop ye?

OlayMerah, mestilah die pandai membace... didikan baik oleh parents yg very taking caring~

Ps - Sapelah Olay nih? Leh letak name sebena?

Erm, next~!!!