Sunday, September 7, 2008

Happy berbuke di McD~!

"Adeh, xder budget besar ah Kong nak ikot ke Lumut~" cakap NymQ, makhlok tuhan paling seksi.

"Hmmm...apekate kite gie buat rombongan budget ekonomi ke McD?" jawab Kong.

"Okies jugak cadangan tue~" sampuk Kay.

"Aah, boleh2. Aku pon dah tak lamer makan McD." Faris pule memulekan percakapan.

"Bagus2... Bert, ajak la sekali Jannah and kengkawan die tuh~" Bonnet genjoin.

"Ye tak ye gak, Bonnet. Leh ajak Izzani~" Jawab Bert. Bonnet kemerah-merahan...

*-*-*-*-*

So, pada pukul 6pm berangkatlah Rombongan Budget Ekonomi ke McD Medan Gopeng dengan menaiki PFT dan Kasihku Kenari. Siap2, beli makanan, tunggu waktu berbuka.

Sebelum waktu berbuka sampai, diadakan sedikit persembahan tarian kebudayaan dan drama cerpen sebagai memenuhi ruang masa yang ada.

Persembahan tarian Sumazau dengan konduktornye Jannah

Jannah maseh tak mengalah dengan menunukkan kebolehan bidang seninya yang kedua iaitu berlakon teater...


"Allahuakbar~" dengan berkumandangnye azan, maka masuklah waktu berbuka. Faris sebagai pembuka berkah sajian membaca doa buka posa and doa makan. Tahap kelahapan makhlok2 Budget Ekonomi sukar dibendung pada tahap kritikal.

Dengan niat nak makan McD sensorang, kurma dijulap enak oleh Makcik Karipap


Rombongan disertai 10 kanak2 riang BIS yang terdiri daripada enam jantan berkarisma iaitu Bert, Bonnet, NymQ yang baik hati, Kong, Faris dan Kay dan empat dara pingitan Jannah, Awien, Izzati dan Ain Suffian.

Pasukan sayap Utara yang takbest...


Seronok tengok Bert makan, bahagie jer... senantiase ebrgelak ketawe bersam eJannah tersayang. Kay ngan Faris maintain sopan, sampai Awien yang memang slumber ayam menegluarkan hujah2 spontan kepade Faris "Ko nih memang senyap ek?". Faris membuat buku lima *klak*klak*klak* dalam hati~

Pasukan sayap Selatan yang memang best sejak azali!


Bahagian aku lagi best, haha~! Taktolah nape, walaupon sudah disedari bahawa Ain Suffian xder kene mengene ngan mid-sem test, Kong kontrol ayu ala2 br"ethic' penoh makan kali ni, aku yang tengok pon rase kagom... Tapi mulutnye semestinye maseh kekurangan insurans kerana cuber membocorkan rahsie aku, haremustajab betolll~

Paling best, pelakon utama drama bersiri Razak dan Izzani turut hadir membuat launching filem terbaru mereka... Malangnye tiade sesi menandatangan autograf dilakukan. Kedua-dua pelakon beraksi profesional dan cool tatkala cuber diprovok2 gatal oleh Bert dan Awien yang gigih.

Seiring dan sejalan, bak bunga2 di taman...


Habes makan, gie solat, cam beser... Aku yang idop kat mukebumi Ipoh selame lapan tahun baru sedar ader surau wujud kat sebelah Caltex nak ke Simpang Pulai, haha~




Rombongan pulang ke UTP dalam pukol lapan steng dengan muker yang girang dan perut yang kenyang riang... Majlis berbuke yang simple ini sedikit sebanyak berjaya mencapai objektif for a small gathering yang ringkas2 but fun dan menyeronokkan. Memang enjoyable dan berbaloi~ Thanx for being cheeky and supportive!

Kesimpulannya - Hopefully in the future there will be more great times like this with more friends! Again, thanx for the great time~

(Bacer dalam nada ucapan raya TV1)"Kami mengucapkan selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri, maaf zahir dan batin~!!!"

12 comments:

::dato K:: said...

impian cik Razzak terlaksana juge..
adekah lg peluang kedua??!

m.nasir said...

ape nih..xajak sayer skali wat pesembahan~

ainsuffian said...

hehe..

best2..len kali kite bukak pose reramai lg..pggl satu batch..seronok~~!! ^___^

selebriti razak n izzani sgt sporting hr tu..[i dpt gmbr yg scandalous + sweet..tribute to nymq~ ahakss]

wah2..pandai ko wat dialog ek nymq~~~~~~~kurma expired, tarian sumazau,teater..byk tul ajinomoto..hahaha ^___^

apepun..aku nk nntkan kut2 de smbungan epilog percintaan razak n izzani~ hehehe ^___^

Achan Sinclair said...

Tak pe2...gua dah lunch kat mekdi td..muahaha..

Bonnet xmerah...die maroon..hehe..

Kong..lu memang pandai berlakon comey..gua xtahan beb..saket jeewa..

::dato K:: said...

Adalah dimaklumkan karya "Razzak & Izzani-The Greatest Love Story" tertakluk di bawah undang-undang Malaysia (Akta 332)Akta Hakcipta 1987.

Kesalahan-kesalahan ini adalah diberi hukuman denda maksimum
RM250,000.00 atau hukuman penjara bagi suatu tempoh maksimum tiga tahun atau kedua-duanya sekali dan sebarang kesalahan berikutnya, hukuman denda maksimum RM500,000 atau hukuman penjara bagi suatu tempoh maksimum lima tahun atau kedua-duanya sekali.

nurul said...

seronok time buka ramai2
tapi kalo dapart satu batch lag best..
nie la puasa last kite same2 pon
pasni da xde la...maka, marila plan elok2 n ajakla semua skali tanpa mengira sape pn asalkn kite batch it/is yg ade sekarang b4 grad nnt..
nyamouq ni mmg pandai wat dialogue...haha...nk lagi cite razak-izzani!!

mega_kong said...

woi...sinclair..da aku mmg dilahirkan menarik...comel,kacak lg hot..nk wat cana..
ang plak SSH, suka2 ati ja kata aku kontrol, dem..kontrol2 aku pon..dua burger aku habis awal skali jugak..wakakaka

izzati said...

no no...ader unsur2 ketidak acian disini..saper kater dara pingitan??
kitorg2 nie semer miss universe!!

n.."NymQ, makhlok tuhan paling seksi."???mula2 aku cm xstuju..
tp smnjak aku,ain, n awin tertengok nymQ dan suit merah dier time g bli juadah berbuka..br la aku fhm~~

AlexAlabasta said...

Alamak, AChan! Tu lah, aku maseyh luper color-code Bonnet, ish~Err...Kong? Chomel? X masok....

Kay, ape ko meghaban neyh?

Nurul, betol2~! Hehe...Nway, mekasih...saye mmg pandai (ayat taktau malu)

Kong, Im zipped....

Izzati... Miss Universe...hmmmmm....(berfikir panjang... sepanjang2 perkataan panjang... dan masih berfikir...)

epulupe said...

blogmu memburaikan ususku~

TAH-ni-AH....[sape cakap cenggini ek???smbil tgn bergaye en manap berSYAjak~~]...

hahaha

skuty said...

aah~! btol ckp zati!
auwww..seksi u~~~
merah mata coklat ku..
tolak pahle pose 7%~

neway..apsal gmbo ko sume nye posing baeekk punya..
tp gmbo org len pelik2 jek muke..siul jek..cet

AlexAlabasta said...

Epul - Hahaha~! Ko nak kene pelangkong ke ngutok bapak angkat aku? (Mater bersinar tajam)

Awien - Mestilah, takkan nak letak gamba ko alawa2, kang si die betol2 tergode ngan ko, ko gak yang susah nak larikan diri~

Kuang kuang~