Tuesday, August 19, 2008

Sesi tambah dosa - Makhlok asing yang poyoz!

Ini kari ayam dan bergedil

Pernahkah anda terasa bagai memberi pelangkong terhadap seseorang makhlok Allah? Hatta yang local mahupon international (Egyptian dikecualikan, semua orang benci Egyptians kat UTP sebab diorang memang dikenali kerana perangai mala'un hidup-segan-mati-tak-mahu).

Semalam iaitu hari Selase 19 haribulan Ogos 2008, dalam pada aku riang-ria gembira Ribena, si dia (mari kita panggilnya Kari Bergedil) telah melancarkan perang urat saraf terhadap neuron2 otak aku ketika kami sedang aman menjawab kuiz ABAP.

You knowla, kan? Kong, sape tak kenal Kong? Bising, menyakitkan hati dan perangai yo-yo-o-jubo nyer tu memang terjadik secara genetik sejak daripada kelahirannya di mukabumi ini. Jadik tak kisahlah kalo die nak bising, aku pon rase ramai yang tak kisah. Aldo die menjengkelkan, everybody (except me) likes him~ No worries, Kong. Ur still my pimp~

Eniwei, back to Bergedil's plotline, dalam pada Kong membaca soalan kuiz untuk penerangan kepada rakan2nya yang budiman, si Kari Bergedil ni pusing ke belakang dan

"Excuse me, can you read it to yourself?"



I know, I know, its not a big deal, but he's already annoyed us the whole years since foundation (seriously) but we never said anything to him. Dulu, die sorang je yang [edited] galak [/edited] nak tuka2 jadual kelas, sape pon tak respon. Dah ah chatting ngan die sentiasa menyakitkan atie, [edited] cakap pasal [/edited] wanita2 Malaysia (Untuk gadis2 UTP yang maseh belom berpunya dan memerlukan [edited]maniac[/edited] sebagai pakwe, silalah apply).

Ayat paling kasar pernah aku dengar adalah time foundation yang menyebabkan aku agak jengkel dengan mamat ni. Me and my friends saje nak berbaik2 ngan dak foreigner, almaklumlah tuan rumah kene melayan tetamunye dengan sebaik mungkin. Gill, Abdullah, Sophoan twins, dak2 Thai kire leh masokla. But when we went to this s'ole nak ajak makan, he said

"I dont want to go, I dont need local friends," or something like that.

It was okay, maybe he was joking, cos he stood there blankly when we got away obviously pissed off. Then a few years later me kena jual tiket Colorful Nite, jumpe die nak jual tiket. Die cakap

"I dont wanna go. Unless there's a girl, can you find me one?"

Aku pon gelak, but he went

"No, seriously. I want a girl for the nite, it'll be good if she's the open-type, you know?"

Kalo taknak beli, bagitau la terang2~


Aku blah, malas layan panjang2. Then kat bilik dapat gtalk tanye lagi pasal soalan die tuh... What da freakin' eff?! Taknak beli tiket, banyak lak cengkadak!

Die Bergedil, die!!!


Teringin je aku menyumbat kepale beruk matyeh nih kat [edited]tong sampah[/edited] yang berdekatan!

Plus, he's highly think of himself. Dream on, bro... Dream on~

Be cool, man! Yeah, you'ree a geek, but at least you dont have to be freaky geeky~

6 comments:

taufiq aqmal said...

Ko jgn men2 ngan mamat 2..lepas georgia ni, negara die nk perang plak ngan rusia..

filz said...

NymQ.

I like the writings.
I hate the undecent words.
I love the graphics.cute!!

Spesis mcm tukan, dia perasan hensem.Siyesly.Poyoz.

Hehe.

p/s letak la chatbox..pleaseeeee~

Asfa Asfera said...

setuju dgn semua yg filz ckp~!

cuma..

Nyamoq mmg pandai mencari persamaan nama.. bleh plak melibatkn kari dengan bergedil..


hehe... sound quite similar la.. huhu

ainsuffian said...

mcm tau je sape...
beware girls out there~

skuty said...

mamat tu mmg len mcm sket..ak pon dpt rs aura keMIANGan nye tu..
bahye..kehidupan gadis2 ayu spt ak bakal t'ancam..(~_~)
wek :P

p/s: br b'pluang m'komen..even da lame gle ko post..maklum la..bz (konon)

AlexAlabasta said...

Filza, me nk letak chatbox, tp x reti...huhu...Nway, y ur blog now private? I cant get in~

Wana and Ain, pikio2 lew sendiri, hehe...I guess you guys already know lah~

Awien, ko jgn bimbang. Aku karat tengkok die kalo kaco ko, haha~!