Sunday, August 24, 2008

DIALOG LELAKI

Sesape yang naive, dialogue ini mungkin tak pernah berlaku dalam hidup anda. Ini adalah contoh terbaik dialogue2 yang sangat typical berlaku dalam aktiviti antara seorang 1)pengharap, 2)wing-man dan 3)crush yang super-fabu...

Place - Wherever anda (Pengharap) dan rakan baik anda (wing-man) apabila ketemu dengan seseorang yang berjaya menawan hati anda(crush)...
Masa - Tak kira masa
Jenis dialog - 3 jenis
Contoh2 dialogue:-

The Wishful dialogue
Akak super-fabu: "Dik, taknak amek gamba ngan akak ke?"


The Bravery dialogue
Kong: "Akak, nak amek gambar ngan akak boleh?"


The 'Mengambil kesempatan punyer' dialogue
NymQ: "Akak, nak jugak~!"


Kesimpulan - Pilihlah wing-man yang bertanggungjawab!!!

Ps- Shopping kat booth Pet-Sauber memang menyeronokkan, Harga murah-murah dan dapat mencuci mata, hehe~ I like what you did just then, akak. Do it again someday~! Hehe~

11 comments:

mega_kong said...

woi..kn dialog wishful thinking tu yg berlaku dlm realiti...bijak2 je kata yg tu wishful thinking dialog...cet

dzulfarqeish said...

lawak do!!
haha!! ko mmg sempoi!!

p/s: tp ko ade 6 do..sempoi!! bole angkut rmi2 sekali jln...haha..

-cem-

Charles Tan said...

Charlz is speechless~ =__=" haahahaha

skuty said...
This comment has been removed by the author.
skuty said...

akak tu x reti posing la ak rs..sama jek dlm dua2 gmbo tu ak tgk..ntah2 ko edit gmbo tu..tuka letak gmbo ko plak..haha~!

p/s: ko jmpe ak tanak plak amek gmbo dgn ak ea..cet

Asfa Asfera said...

Ha'ah la.. sama je pose dia dalam dua2 gambar.. entah2 photoshop jek gambor nih =P

Hehe

AlexAlabasta said...

Mega Kong, aku pon ingat macam tugak, tapi pk2 balik, ianya memang ayat dalam mind akite jer...

Hehe, Chem, tenkiu2... 6 org tu sapekah?

Charls, ur speechless by looking at her in the pic. U shud c her live, u'll be dumbstruck! Muahaha~!

Utk cek Awien and Wana,

Ait, gambar ori, okeyyyy~~~~!!! X mein ah memoto-motoshop neih, hihi~

Usaha 4 kali gie beli barang2 Pet-Sauber sesambil menggedik2 time lunch diorang kat bilik pakgad cafe V4 korang kate Photoshop? Kuciwa NymQ, kuciwa!

Maybe itu kot skil akak2 sales girls Petronas, no wonder nampak manis jer 24 hours... (cair~~~). U know dat utk jadik gadis2 salesgirls Pet-Sauber ade pemilihan ala2 Akademi Fantasia? Seriously~

dzulfarqeish said...

6 tu bkn 6 org..tp kaki ko..
hahaha.. =p

tp ko mmg tampak cool r dlm posing² ni..mmg bergaye dpn awekz..wahaha..

AlexAlabasta said...

cesss...Hehe...

Eh? aku ade terdelet komen sesape ke? Sori weiii, x sengaja! Sape punye komen tu?!

Anonymous said...

inilah super impose paling keji penah ak jumpe..setelah dikaji dan dpersetujui barisan panel yg brtaggugjwb mengkaji dan mengesahkn kesahihan gamba2 di atas,didapati gamba ke3 adalah FAKE! sama sekali yg telah dilakukn oleh insan yg tkde corporate ethic.

::Dato K::

AlexAlabasta said...

Ini adalah pencapaian terbaik aku time Convofair, selagi ada anasir2 jahat cuba mematah2kan sayap kebenaran, akanku tegak walaupon dengan benang yang basah. Takkan Melayu hilang di dunia! Gambar itu original meh~!!!