Thursday, February 24, 2011

The Walking Dead

Aku obses dengan zombie. Ntah tak tau kenapa, mungkin sebab waktu kecik-kecik dulu selalu tengok cerita seram macam Evil Dead, Dead Alive bagai sampai termimpi-mimpi kot. And no, I was not scared, I was even thrilled to go through all those apocalypse. Talking about surviving.

One of my zombie obsession right now is towards The Walking Dead. Best giler dowh~!


Suka buku ni sebab dia tak just at one night ke, seminggu ke. It spans about years, what will happen bila zombies attack. Macam-macam kena pikir. Elektrik, makanan, entertainment semua. Mana nak ada Astro dah masa tu? Makanan dalam tin pon berapa lama tahan?

Tapi the greatest aspect about this book would be how it depicts human itself. Manusia bila dah lama tak hidup dalam tamadun selesa, masih rasionalkah mereka? Nak kekal tak gila satu hal, tapi kadang-kadang you're left out to make the most craziest decision, contohnya whan it comes to life and death situation. Nak selamatkan tak orang ni? Puak ni baik ke jahat? To what extent will I go to safeguard my family? Banyaklah lagi!


Paling best skang, dah ade TV series dah untuk buku komik ni. Awesome~ But setakat yang aku tengok skang memang lain banyak daripada buku dia. And I like them both.




Okeylah, kalau-kalau terasa macam nak try-try baca, silalah. And yeah, kecualilah anda memang takut, not recommended. Takut takleh tidur malam pulak, haha~!


Till then,
Ciao~!

-NymQ-

Ps - This one is beyond cool~! Comic, tapi dijadikan video dalam stop motion. Sangat COOL~!

2 comments:

ilyaaaaa said...

i
love
everything
about
zombies!

love

AlexAlabasta said...

Yiiieeeh~! Hi-5!!!