Monday, December 6, 2010

MyCats 2010

Comelnye die~!!!


Eh, bukan. Bukan selebriti dalam gambar di atas (Walaupon semua orang dah tau die memang comel.)

Hari Ahad yang lepas, I went to see MyCats 2010 kat Putrajaya International Convention Centre. Series, kucing bagai weyh!!! COMEL GILLLOZZZ!!!

Ada pertandingan, pameran, kelas, sesi bermain, etc. And tiket die just lima hengget je. Berbaloi amat.


This event mengumpulkan kucing-kucing seluruh dunia daripada pelbagai breed untuk dipertandingkan dalam berbagai-bagai acara selama dua hari (4 dan 5 Disember 2010). Kebanyakannya memanglah bukan kucing kat negara kita ni (Do you know our breed is called Singapura?) Ada Persian, Maine Coon, Sphinx, etc. Memang rambang mata kalau datang!


Judges dia pon dah macam kucing dah, eccentric sangat. Enjoying the feline cuteness around me and at the same time learning a lot on different types of cat. And of course I did what i enjoy the most, tangkap gambar kucing!

Nak cerita memang macam-macam. Seronok die takleh nak describe kat sini. So, I put in some pics of the kitties yang buat aku terasa macam nak pengsan kat sana. They are so fluffy and playful and manja and loving! Kalau ikutkan hati mau je aku culik bawak balik!






Comel kan? Dah la comel, pandai pulak tu! Macam-macam tricks reti buat. Paling best trick lentuk atas badan orang~ Ahhhh~~~(Cair) Terima kasihlah to all the owners yang tak kedekut kucing, dapat gak aku memegang bulu selembut sutera. Ramas puas-puas, dek non!!!

Around after Maghrib gitu barulah kitorang balik. We went to Ikea survey katil Jalal and had dinner there. Nice gak eh meatballs dia? Patutla orang kate best makan kat sini, tapi I don't really like the sesak-sesakness of it lah, macam cafetaria je rase.


Marvlah meatballs korang, Ikea!


Haaa, nilah keluarga bahagia abang Jalal yang menemani aku ke MyCats 2010. Suddenly terindu Aidit lak, haha! nanti kite keluar sama-sama lagi ye?

Till then,
Ciao~!

-NymQ-

4 comments:

nanad said...

mana ada JELES pulak tgok pic tu!! nak satu?! hahaha

AlexAlabasta said...

Hammekklah~! Tu yang macam baby gemok tu, memang terbaikkk!

nanad said...

hahaha semalam after tgok belog nie terus tido.
pastu mimpi bobby jadi kecik gila vavis~ hahaha
kaki dia kemetot. pastu dia bole cakap! hahaha gilee comel!

AlexAlabasta said...

Hahaha! So cute!!!

Ps-Kakak jangan mencarut, berdosa~