Saturday, June 5, 2010

Yes, I am married

Datin ngan anak-anak dan cucu~

"Lemme go! Lemme go~!!!" jerit si cucu

Orang selalu bertanya aku ni ade awek ke tak.

Aku cakap "Eh, aku dah kawen la~ baper kali nak cakap?"

Diorang selalu tanye balik "Biler mase plak ko kawen? Sape?"

Dengan muke ketat aku cakap "Dah enam bulan, name die KERJA~" Lepas tu aku lari, tak toleh belakang tengok muker diorang yang macam nak bagi penendang pusing sebab loyar buruk.

Well, ngan sape lagi aku nak kawen? Pasangan idop on takdak.

Aku rase mostly orang yang jadik workaholic ni sebab diorang sunyi, balik umah kosong, makan sorang, tengok TV sorang, tido sorang. Loser beb~! macam aku, haha~

Baik penuhkan waktu, sebab bile waktu tu tak dipenuhkan, time tu la ruang kosong kat hati ni buat drama musikal. Lagu-lagu yang takleh blah macam Bertamu Di kalbu, Bila Nanti, Hurt, Lonely, etc tu la yang dok bermain-main, macam celake je~

Jadi baikla aku kawen dulu ngan keje, at least dapatla prepare diri untuk menerima seseorang nanti. At least I can lay down a solid ground for that person when the time comes for us to meet~

Dang~! Get a life, EZ!!!

-NymQ-

2 comments:

umi_e said...

Salam...

comel-comelnya kucing-kucing tu semua!

AlexAlabasta said...

Haha~!

Dari kiri Michael, Snowy ngan Bobby~

Babies, selamat berkenalan ngan kucing2 Umie~!