Monday, December 21, 2009

Gadis berpakaian anime menari-nari riang di depanku

Ni ke gadis anime tuh? Oh, bukan... walopon die hot tapi die bukan gadis anime, maaf~

A trip to Sunway Pyramid last Saturday was a definite worthwhile. I met Arip there for a fab time at none other than the annually held Comic Fiesta and this year is my first time stepping foot there. Boy, it was fun to say the least!

Aku sangat kekok bile sampai kat fair tuh, terase macam di dunia asing pon ade bile tengok sekeliling. "Aku jadik pelakon sambilan Fruit Basket ke? Tapi dalam Fruit Basket mane ade Nico Robin?" Terus cepat-cepat aku carik Arip.

Ohhh...kay~??? Aku sesat ke???

Thank God Arip datang "Yes, you are in Malaysia, Nyam~"

Fuhhh~

Berlegar-legar dalam dewan tu memang buat aku alpa. Dunia yang aku minat- Komik! Sekeliling penuh manusia same otak, pencinta komik. Tapi bukan tu je yang ade - Cosplay, action figures, stage acts, ruangan pameran, macam-macamlah ade!

Dari yang sekecik tapak tangan sampailah sebesar orang, koleksi action figure kat sini pelbagai!

Sudut pameran hasil seni antarabangsa. Lawa seyh~!

Tempat paling aku minat actually ialah kawasan gerai-gerai artis amatur. Aku beli dua koleksi himpunan-himpunan lukisan anime karya KidC, memang cantik sangat-sangat! Oh ya, tambah-tambah tengok lukisan tu dilukis live depan mate, terpaku aku tengok. Tapi sayangnye kawasan ni takleh amek gambar. Sorry~

Blah jap, makan, datang balik. Gie gerai GempakStarz. Then terdengar sesi tandatangan. Apelagi, aku pon terus beratur.

This is Keith, pelukis Lawak Kampus ngan Wasabi dalam Gempak Utopia. Met him earlier kat kawasan pelukis amatur pagi tadi, tapi tak sedar dier! Haha~!

Banyak barang best ekslusif kat gerai GempakStarz, duit macam air meluncur. Then, jalan-jalan tengok gerai barangan dari Jepun, tapi duit dah sikit sebab tadi baru membaham kat GempakStarz melicinkan dompet buat kali ke-2. So, aku ngan Arip decided pusing-pusing tengok gelagat manusia.

Storm Troopers di Comic Fiesta~

Alamak! Kantoi amek gambar~! Seb bek die cool, hehe. Kalo tak mati aku ngan sabit tuh!

Penat memang penat. Dengan orang bersesakan, dengan banyak benda menarik nak tengok, etc. Tapi aku rasa sangat best! Oh, heaven giler! Plus, when people think alike, they become unconsciously close somehow. Semua sangat ramah dan very open-minded, and that was the thing that makes me feel so happy being there.

For y'all yang tak pernah pergi Comic Fiesta, next time trylah sekali. Seriously it was one of a kind experience. Tak sabar nak tunggu tahun depan!

Before balik letak tandatangan dulu~

Okayla kan lukis less than a minute? Ramai lagi nak lukis~


Till then,
Ciao~!

-NymQ-

Personal gratitude to Mr Arif Shukor. Thanx bro!

7 comments:

siti murni said...

peminat comic rupe nyer...:-) layaannnn..

Bijen M. said...

Wiwit~
Ko ape bikin skrg?

AlexAlabasta said...

If I didnt have obligation, Murni, maybe Im already a comic artist now~

Keje dah ni haaa~~~ Bosan je~ Huhu~ Ko pecer?

nisha said...

wah..bestnye gi comic fiesta...
aku suke giler benda2 camtu tp x pnah dapat g lagi so far..

tp, mase aku form 5 dulu pegi Gempak studio.. kopak duit pegi situ.. borong komik.huhu


p/s: gambar utk sign tu nampak sgt ayu. cun cun..suke part rambut

Billy Aman said...
This comment has been removed by the author.
Billy Aman said...

dem..izzuan..mne comic porn yg ktrg minx dr skewl dlu..lol

AlexAlabasta said...

mekasih Nisha~ nway, mmg leh hanyut kalo beli brg yg kite kenal kan?

Aah~! Luper lak. Muler2 nak bagi, tapi pastu teringat "Tunggulah sampai ke tua nak mampos nanti, boleh aku hadiahkan diorang Kitab Al-Quran terus. Senang sket diorang nak bertaubat~" Hahaha~!