Wednesday, November 4, 2009

Jadual hari kerja aku untuk bulan ini sebab takde betul lagi

Baik! Mulakan~!

5.50am - Snoozekan phone
6.20am - Bangun and mandi
6.45am - Siap2 pakai baju, solat Subuh
7.00am - Dah di bawah flat, hangatkan enjin motor and pakai tie
7.05am - Bertolak!
7.35am - Sampai pejabat, masuk ofis, pakai gel rambut. No point pakai gel sebelum naik motor.
7.40am - Cold Storage, beli either mee, kuetiau or nasi goreng.
7.55am - Masuk balik ofis, letak breakfast kat pantry. Senyum dan melambai ke arah penghuni2 breakfast tetap kat pantry.
8.00am - On PC. Susun barang. Check notepad. check e-mail.
8.15am - Jumpa bos, update and ask for task.
8.30am - Kerja (Research, task, or kerja buruh)
9.00am - Breakfast. Time ni dah lengang pantry so makan cepat.
9.10am - Kerja. Juga akan merewang ke FaceBook, YouTube, blog, e-shop, etc~
11.30am - Puff di tingkat 13.
11.40am - Balik ke tempat. Kerja dan merewang.
12.55pm - Kuar ofis. Lunch. Muka staple - Ansar, Mar, Kak Is, Fauzie. Watak sampingan - Anip atau Charles. kalau abes awal makan, beli tingkap di Suria jap.
1.55pm - Kerja. Juga time ni berusaha bersosial supaya tidak mengantuk.
4.05pm - Puff lagi sekali, sambiil tengok-tengok jam.
4.10pm - Wudhuk dan Zohor. Jangan tiru perangai ini! Then sambung berjemaah Asar. Yang ni nak tiru boleh.
4.30pm - Kerja.
5.05pm - Kalau arini takde keje lansung, sepantas kilat akan berammm!!!
5.45pm - Dah di dalam rumah. Berehat jap.
6.00pm - Swimming kalau tak hujan atau malas. Substitute - katil smak.
7.00pm - Layan The Biggest Loser kat Hallmark/solat Maghrib/iron baju.
8.00pm - TV, solat Isyak. Kalau Imam ajak kuar, dinner.
10.00pm - Bilik. Tenet.
12.00am - Krohhhhhh~

Workstation aku. Kosong je~ Hujung bulan dept pindah level atas, so malas nak gigih hias awal2


Till then,
Ciao~!

-NymQ-

5 comments:

filz said...

dear,

selamat bekerja. ikhlaskan niat =)

siti murni said...

hehe..lebey kurang mcm i saja...

AlexAlabasta said...

Arigato gozaimasu, Filz. Hope ur doing great now~

Haha, ye ke? High five~!!!

::widLUvnady:: said...

wah..chantek sungguh tempat anda bekerja~ hahah..
cayok2! work hard na!

AlexAlabasta said...

Arigato gozaimasu, ne sis?