Saturday, November 7, 2009

Hunting for house in Puchong

Petang tadi pergi house hunting di Equine Park. Looking for house yang around 300-500 monthly rental. Dang sungguh~! Satu pun tak dapat. Either nak jual atau hargenye dah 700++, so I'll pass~ Selepas penat meredah ribut yang Ya Rabbi lebatnye, perjalanan tu tidak membuahkan hasil yang memuaskan.

Sesape ade cadangan or have A HOUSE TO RENT YANG AROUND THAT RANGE OF PRICE, tolong bagito naaa? Takyah fully-furnished ones, nevermind~

Yeay, yeay~ Jumpe cermin~!

Untuk tidak menyia-nyiakan perjalanan itu, later on we (Me, Imam, Jalal ngan Medtek) melepak kat Sunway Pyramid jap. Takde la buat ape-ape, melenggang kangkung ke kiri dan ke kanan je membeli tingkap sesambil menjamu mate. Shopping sket kat JJ, then bertolak ke Ampang nak ke Kenduri Pergi Haji di rumah Kay. Uish, jangan ditanyerlah berape lame nak ke sane. Sesatnye kitorang, adelah pusing satu pusat bandaraya dulu. Boleh pulak time-time nak guner Garmin bateri fon nak abes!!! Argh~!!!

Menery bebaju tanpa segan-silu

Perut dok buat renang berirama bernyanyi-nyanyi memanggil jamuan di umah Kay, tapi bile sampai je kat umah tu kitorang gerakkan keta ke depan sikit... dan sikit lagi... dan lagi sikit... dan beberapa sikit lagi sampailah kitorang sampai ke Tesco Ampang! Tahni-ah~!

Bukan taknak turun menyambut kenduri tu, tapi dresscode tak kene kot. Ramai orang taman turun, seganlah nak trsengih-sengih depan pagar tengah-tengah orang bace tahlil dengaan berpakaian t-shirt berseluar jeans. Dahla lembab, pakai baju tak senonoh lak tuh! Ape-ape pon kami doakan kesejahteraan ibu ayah Kay ke haji nanti ye? =)

Di Tesco, kitorang try My Mom's chicken Rice Shop (yang Linda Onn punye tu~) Bagi aku, aku bagi tiga bintang je la. Harga mahal, tapi nasi biase-biase je. Bukan tak sedap, tapi tak berbaloi la dengan harga die. Interior die pon macam kedai biase, so takde experienece yang berbeza. Rase-rasenye dua tiga ringgit yang lebih untuk makanan tu bayaran name je kot? Almaklumlah, selebriti kaaannn~~~???

My Mom's Selection ngan Original

The day ended there. Balik umah, pasang almari Jalal, susun-susun barang (Oh ya, Jalal and Medtek are staying in our house for a month or two until they find new house to rent, so meriahlah rumah ni) dan melepak depan TV.

Sesambil menonton kekalahan Kelantan dalam Piala Malaysia, kami berpuas hati dengan hari yang menyeronokkan pada hari ini. Semoga pada masa hadapan banyak lagi aktiviti-aktiviti dapat dijalankan dengan gemilang seperti hari ini... (Kejadah~)


Till then,
Ciao~!

-NymQ-

9 comments:

daju said...

y nk pndah puchong..bkan jauh ker from office..

dah lame xmakan linda onn's shop tu..i think maybe the quality dh decline a bit la..

years ago, okla..not bad..but used to makan dkt ampang point branch

siti murni said...

bile g kl x igt nk try chicken rice mak kak linda tu..dh balik sini bru igt nk mkn mcm2...hehe.
rugi petrol..kena round bandaraya hehe..

ayahchak said...

Owang suwoh cari umah...dia pi cari kedai makan plak...pagi makan tghari makan..mlm makan..haiya..camana itu kilogm mau turun daa???

::Dato K:: said...

mu mmg keji r nyamouq..haha..
pape pun thanks r..atlis niat nk p knduri tu ade,cume tk kesampaian je..haha

BukanMior said...

aku minat tul gambo ko ngan medtek tu..bagai abang n adik dr dua kaum yg berbeza tp dua2 bekerja sebagai penarik kereta..gler tough

AlexAlabasta said...

Ok la makanan Linda Onn, not bad but not worth it, Daju and Kak Murni~

Ala, makan tu keperluan, haha~

Haha! Camne nak buat bro, dah takde rezeki. Ape2 pon we're wishing them all the besh~!!!

E'ehem... JJ oh JJ~~~

BukanMior said...

mok..xbalik pulau tana ke?

akshen^kamen said...

apsal ko nk pindah umah?kene gangguan makhluk asing ke??

lagi satu..ko nk cari umah sewe rate bwh 500 sebulan kat puchong??aku rase ade...tp saiz umah die tak besa la..lebar 3 kaki...panjang 7 kaki...tinggi 7 kaki gak...tp rumah die underground la...ko try la cari..mesti dpt rate cmtu..byr skali seumur idop je...

AlexAlabasta said...

Xmo,en JJ~

Ape2 jelah, Achap~~~(haha)