Wednesday, September 9, 2009

09.09.09

Lawa tarikh n kan?

Ikutkan tarikh, dah sembilan belas hari kita berpuasa. Tak jugak aku post apa-apa pasal puasa kat sini.


Meh aku story sket pasal waktu malam bulan puasa di GEMS nih~

Kat sini puasa okla, sebab kawasan bukit. Sejuk sikit. Tak panas, jadi puasa pon takla terasa lapar dahaganya. Cuma 'fogging' je la yang banyak kena kontrol, hehe~

Seronok berbuka di Anjung sebab meriah, bukan setakat dengan lauk-pauk tapi dengan kawan-kawan yang lain. Sekarang waktu berbuka dah 7.19pm, so dalam pukul 7.00pm kitorang akan turun mencari seating yang best untuk menyebar gosip sambil berbuka.

Jangan risau. Nampak je banyak tapi mesti licin lepas tuh~ Juadah tukar hari-hari, so tak la bosan~ And they're delicious~!!!

Muka lapar sekor-sekor

And of course after berbuka mestila tarawikh. Sini, tarawikh buat lapan je, tapi bacaan panjang (Sikit), sampai pukul 10pm barulah habis selalunyer. We also have the tadarus program after prayer, each one of us will read at least two pages daily together-gether~

Majoriti umat tarawikh adalah orang Felda sendiri dan penghuni-penghuni Ixora

Program tadarus sempena menyambut bulan Ramadhan~

Seronok kat sini. Bila dah ramai-ramai sam-sama sambut Ramadhan, nikmatnya terasa indah lagi. Sekarang ni lagu raya pun dah start berkumandang di Anjung. Tinggal beberapa hari je lagi before ramadhan berlalu.

So, kesempatan ini I would like to ish to everyone let's sempurnakan ibadat Ramadhan kita sebaik mungkin. Usahalah bersungguh-sungguh kerna tak lama mana dah aih nak posa pon~

Barulah nanti bila tiba Syawal nikmat kemenangan tu dapat kita rasai sepenuhnya, kan?

Till then,
Ciao~!

-NymQ-

4 comments:

HafizAizuddin said...

x lawa pon tarikh tu... lawa lg 20092009

filz said...

take care nymq!

slmt berpuasa :D

cendawanintim said...

Pose, jangan nak ponteng2 yer!

AlexAlabasta said...

Eleh, nak bgto besdei la tuh~

Baheklah, Filz~!

Bahek juge, kak~!!!