Tuesday, August 25, 2009

Postpone and pending


Life.


Reality.


Normallah, manusia mane yang takde masalah kan? kecualilah kalo ko Achan dan orang gila, ko sure takder masalah.


Pagi tadi Kak mastura PETRONAS (Bukan Kak Mastura kite, Kong. Kak Mastura lain) called. Dengan suara ayunya, bagito aku. Ehem, ehem...


"Dik, dik. Ko takyahlah gigih nak datang keje Senin nih, ko tu positip dadah. Diulangi, positip dadah! Nyusahkan orang je la ko ni, kan dah nambah keje haku nak nunggu medikal ko?! Aish, aku dapat paler ko, adik oiii, aku bagi simpul SinChan dua tiga das!"


...


Takderla akak Mastura cakap macam tu, saje je goreng bagi hangit. Tapi aku still sedih sebab medical check-up tak lepas. Apelah yang aku dah buat? (Sambil mencari-cari tikar sejadah)


Kene postpone tarikh report ke PETRONAS. 1 Oktober.


Huhu, tak dapek la che' nak report duty ngan kanak-kanak yang lain. Takperlah, ade hikmah di sebalik segala-galanya yang berlaku. Tawakkal je lah skang~


Salam~


-NymQ-

8 comments:

incik neng said...

masalh gule dalam badan berlebihan dalam badan neh

aku syak

izza` said...

EHHH NYAMOKKK!!!! ALAAAA! so x jumpe la ko selasa ni? isk. di pospon nya lama lak tu. sebulan. huish.. xperla. kitorg makan gaji dlu k? :p tp oke kot nymq. g PIPE dlu br msk keje. lg best kot. xde start bulan2 puase haa..

Billy Aman said...

dem nyem..xle ak nk pow ko..haha

Charlz said...

tula Mok.. kan da srh jgn amek steroid sbb nk perlajukan pertumbuhan otot2mu itu? kan dah kene positif dadah? XP

Hannah said...

haih, kasihan.. cmne bule +ve? nvm, ade hikmah~ enj0y2 dulu b4 start keje.. hehe~`

AlexAlabasta said...

Ade ke gule jadik morfin, Neng?

Huhu~ Makanla, I sedikit pon tak jeles~ (sambil menggenggam buku lima untuk disumbat ke dalam mulut)

Hehe, yezza~

Steroid tu ape, Charlz? Spesis ubur-ubur ke?

Thanx Hannah~ Huhu~

John Emmanuel Edmund said...

haha.. funny la that picture..

bakal housemate said...

aku dah berbuih nasehat ko jgn coba mende mende tu, ko jelir lidah je kat aku. kan.