Sunday, June 21, 2009

Myspace yang menjadikan budak-budak kita sengal

Jaki dengan lelaki-lelaki yang

1) Posing macam perempuan dalam gambar tambah-tambah yang buat pipi kembung mulut kemut.

2) Bercakap slanga bayi "Celamat brkenalan awak, jgn combonk2 tau?" <---Ni paling off!!! Chelaqqa gila sapa hajaq depa guna bahasa sial nih!!!

3) Photoshop gambar tapi very off! Pakai baju smart macam nak ke dinner, pegang bola sepak, posing ala-ala Tyra Banks sebelah almari baju dalam bilik, then ader tulisan tulis "Welcome To The Black Parade".

4) Photoshop mata jadi colour coklat ke kelabu ke, hijau ke, biru ke, ungu ke sampai bersinar-sinar (Senang kot nak kenal mata Photoshop)

5) Salah vocab ngan grammar, nampak sangat telan bulat-bulat apa yang dilihat kat magazine. Contoh - Letak gambar kawan, seorang ja dalam gambar tu (Tak tau lah kalau ade Jenglot dalam gambar tu) tapi tulis "Diz iz my frendz". Aku pantang betullah orang salah grammar bodoh-bodoh ni. Bendalah ni belajar time primary school kot!

Tolonglah weyh~ From where did this culture come from? I know you guys are teenagers, but be smart. Apa yang aku listkan kat atas tadi bukanlah benda-benda yang boleh menampakkan diri korang cool, malah it makes a fool out of yourself!

Thank God Facebook people are more civilized. Hehe~

Okaylah, ngarut je aku pagi-pagi nih. Nak gi pasar dulu!

Ciao~!

-NymQ-

16 comments:

izza` said...

wahaa nymq emo nyer hehe. ak x buat semua d atas keke tp ak pkai color contact lenses. gmbar ak bkn photoshop ye~~` :P

Asfa Asfera said...

hoho.. sib baik x guna myspace. Ada account tp masuk skali je.

jijie said...

sangat stuju! (",)v

Kersani said...

hai awk. comeynya dier!
nk kenalan leyh?

kiter cuke cmile awk!

hahaha!

U got them hell bro! couldn't agree more with u~

:D

Achan Sinclair said...

Chegu depa tak ajaq singular plural ke? cian depa..

mata depa pakai potocop..izza pakai konteklen..ceq memang mate kaler biru nak wat lagu mana?

i loike it..haha

BeRt said...

btol ka mata ang kale biru...??
rase cam nak chungkil jer mate u tue bg i simpan achan...huhuhu~~~

xbleh blah budak nymq nie...

bialah derang nak buat2 itu sume...kan ia akan mendevelop skill in photoshop...
lg pon...xder org yg trus lahir jer pandai gune photoshop....kan nymq kan~~

tp bab2 bahse n grammar nie...ak mmg setuju ngan ko...maybe derang pkai bahse kay ell kot~~ huhu~~

tp nak buat camne...budaya nie mmg telah merebak ke seluroh pelosok negara...especially to all new generation....generation-i kan sekarang??

huhuhu~~~

(",)

Billy Aman said...

po ko emo2 ni...jgn le malah2 nnt kte nanis...hahaha...bakau bak

marjeena said...

setuju ngn nymq! saya super super anti dgn orang yg rosakkan bahasa. tak kisahlah bM atau english. kalau tak tau menulis dlm english, tulis je la dalam BM tanpa merosakannya. meluat tengok carpet2 kat 8tv, tv3, tv9 bla3 yg ada manusia2 gen-i mcm tu

drum kit said...

time2x baru nak abes form 5 and baru nak masuk universiti baru nak blajar friendster, dah nak abes u and nak masuk alam kerja baru nak blaja2x ber facebook! aha aha! generasi kita lah tu!
my space ni budak2x sekolah menengah pada ketika ini. titik.

AlexAlabasta said...

Haha, itu no biggies. NymQ pon pakai, haha! Tapi yang off tuh biler bersinar-sinar macam manga, like, whadda-hell-la-laki-ni-jadik-camnie-kinda feeling, hehe~

Hidup twitter, wana! Haha~

Mekasih, Jijie.

Haha, jijix~ (Boley?)

So totally loike, loike, loike it, Achan!

Betul bert, biarla diorg. But weird kan? Dey feel like its cool sound cam "cedey cayer dengan perangai awak". Girls okay lagi, but boys...

Haha, Hasrul~ Saje je~

Oh ya, teh carpets! Thanx for reminding me about it, Biha!

Betul, Pdus. Hehe. I like u put it that way~

umi_e said...

salam... anak2 akak pun dok MySpace... selalu gak akak bising kat dorang tu :D hehehehehe

Charlz said...

tp nyamouq.. yg ko tawu sume ni.. mesti ko ada myspace jgk kan? XD

Luth Textile said...

baca benda tu kt sini, memang menyampah sial!

izzati said...

ye.sgt menyampah ngan lelaki yg ber-baby talk.

fakhruddin said...

haha. setuju sgt dengan post nih =]

AlexAlabasta said...

Sekarang ni, Myspace, FB, Tagged semua ni keperluan kak. Hehe, mcm kite, bloggiing~

YA, ADA! (Cakap dengan penuh konfiden)

Haha, nyampah! Ayat yang sesuai sangat!

Jom adolescent-talk, Izzati~ Kongratz dpt keje dah~

Mekasih Kudin!