Sunday, April 19, 2009

Waktu kecik comel, dah besar nakal!

Lamer gak tak balik rumah semester nih. In fact, rasenye sem ni cumer balik sekali je, minggu lepas (tu pon balik semalam je sebab Jumaat kan dinner batch?)

In three months, aku tengok anak-anak aku kat rumah dah besar-besar belaka. Tiga bulan kot, mesti nampak beza ketara.

Maddox and Shiloh skang dah duduk kat rumah aku, ade di rumah nenek sebab makin besar makin buas. Mak aku tak mampu nak handle banyak sangat. So both of them and their mother skang dah jadi orang kampung, hehe~

Kecik-kecik comel je~

Biler besar buas~!

Ha... Pandai panjat pandai turun sendiri!


Junior pon, dah gebu sekarang. Three months ago he was still a cute manja kitten, skang dah kembang bulu macam singa.

First time tengok Junior waktu muler-muler amek die

Skang dah besar

But still sweet as ever


Bobby pulak skang tengah gugur bulu. Umur dah genap setahun, so kitaran pendewasaan sedang berlaku. It'll grow back dalam beberapa bulan lagi.

Rikku tengah bunting pulak. Anak sape? Haaa, itu kite tak tau~



Oh ya, berase seronok gak cos Mom is already at home, skang tengah rawatan susulan je untuk matenye. Alhamdulillah~

Balik tu, aku turut ditest kandungan darah dalam badan (Nak tau diabetes ke tak). Twice check, my glucose level is around 5-6 (Diabetes is 10 and above, 4 and below tu tak cukup glukos). Actually much better than the rest of the family, hehe~ Abah pon kalah kan bah? Muahaha~! Ops, alasan makan karipap itu tidak diterima, untuk perhatian.

Gemok-gemok pon I sehat okay~?


Time nak solat Maghrib masok bilik parents, nampak Hello Kitty atas almari. Anith told "Abah beli kat mak buat teman di hospital."

...

Aish, tak puas la cuti kat rumah, tapi nak wat camne sebab kerja banyak lagi tak abes kat U. Tapi sedey gak cos U dah nak abes, tetambah banyak kenangan manes sem nih. Pos next nak pos pasal one of the sweet memory I had in my U, DINNER BATCH!

Wait yah?
Ciao~!

-NymQ-

Ps-
Budak-budak UTP oii!!! Buat ye survey nih?

4 comments:

izman said...

mak ai... comelnya kucing. nama pun dah macam anak superstar.

Kersani said...

u got talent to make a beautiful story even about ur cat..

haha!

yeah, rindu dc++ yg melampau2...

:D

rose said...

cute~

AlexAlabasta said...

Haha~! Name anak Brangelina~

Thanx Kersani. Nnt blk Dc puas2 ye? Haha

Thanx Rose~