Tuesday, April 21, 2009

Pekes Pah Pedah?! PETRONAS je pon~

Eleh, die takpele. Dah masuk EDX, leh la sombong~

A little bit nervous. Interview PETRONAS is coming.

I know I did badly in the personality test. Yeah, it's just an ability test but when your mind kept shifting every question asked (There are 104 questions to be exact), you can't even be sure whether you YOURSELF are answering the test genuinely. Hopefully (HOPEFULLY) there will be a question regarding my personality test during the interview. I hope they will ask me about it so I can reply "Honestly, I did the best I can to be as genuine. If it indicated that I'm not honest in answering it, than I must be lying to myself too. It doesn't mean that I'm not capable of holding my own integrity, it's just that some statements, when rephrased, will give us a different way of looking at the big picture."

Aku akan jawap soalan tu dengan muker tak bersalah, konfiden dan yakin ala-ala Anita sarawak biler menjawap isu Botox di mukernyer. "Ni semua air sembahyang, dek nun~"

Wah! Marvellouslah jawapan aku! Leh menang Miss World standednye kalo tambah sket-sket slang cowboy+Puerto Rico.

Gie matheilah! Ko hengat die nak tanye pasal ability test ko? Poodah~!!! (Sambil membuat gaya tangan Padayappa)

Don't know what to expect this Thursday. My session is early in the morning at 8.00am where usually at this hour my pillow-face won't be leaving even after taking shower and doing whatever i could to lose the puffiness. Nak bangun itu pon sudah satu azab. Nak nunggu muker segar pon satu azab. Nak nunggu kene interview lagi lah azab!

Adeh~! tak kuasa aku~!


Nak study pon malas. Aku bukannyer peminat suratkhabar. Cuberla die tanye album Britney Spears dah terjual bape juta unit ke, nape Kylie Minogue lebih sukses daripada P Ramlee ke, konpem aku jawap dengan muker tenang setenang air di kalinyer. Siap leh bukak citer lagi pasal Wentworth Miller tu sebenarnyer... sebenarnyer... Sebenarnyer ape? Haaa, itu kite taktau~ Nak tau lagi lanjut bacerla blog nih.

...

Damn, I wish I will do good. It's not for my pride, it's my dream. I don't apply for other companies at all because I want to work with PETRONAS.

Do pray for me, and my friends~ Even a short wish will do me enough. I need all the luck I can get, hehe~

Boleh ek? Doakan sikit je, tengah-tengah korang bacer blog nih, tak sampai seminit pon. Hehe~

Okiesla, malas la dok begging-begging nih. Tak dapat malu pulak nanti.

Post yang nak datang nih belum tentu pasal dinner. Lek, seminggu itu maseh belum lambat lagi. Paling lewat masuk Jumaat nih post dinner.

Nak berambus dulu menulis berkenaan satu perkara yang aku amat amat AMAt AMATT tak berpuas atie ngan siri feveret aku selame nih!!! Charlz mungkin dah tau ape aku nak tulis.

Abes Khamis nih, aku nak karok gak! Nak lepas tensi dan dah gian lamer tak melalak~! Agh!!!
Ps - Ni Acan tengah select lagu 'Las ketchup Song'


Till then, fellas.
Ciao~!

-NymQ-

3 comments:

incik neng said...

ber uh sah ha la en nyamouq
walupon berat kamu 3 digit, ia bukan penghalang untuk mendapat karier idaman tau !

PRINCE of ALL said...

nyamouq, ak ske blog ko..hehe..

nway,afta dis nak tunggu ko nye feedback afta interview petronas!

ye ye ye??? =P

all d besh to u!

hidup petronas! :)

AlexAlabasta said...

Ekkk! Biler maser cecah angka ke-3 nih?! Fitnah!

Dah post pasal interview, hehe~