Monday, March 23, 2009

Main ketuk-ketuk pintu ketika rumah kosong memang best!

Sambil membuat tarian zapin tangan ligat menekan papan kekunci selaju kilat.

Wargh~!!! Marah betol aku ngan tenet LAN UTP, dah berkurun rasenye aku tak dapat masuk ape2 website bawah naungan Google termasuklah blogspot. Yahoo pon dapat la masuk, tu pon CSS die tak load. Panas hati aku, membara bak bara api yang membara bak bara api... yang membara...

Tup tup, lancar jer tenet skang, siap leh melayan Lee Hyori tergedik-gedik dekat Youtube lagi (Nak tengok Ricky Martin berdangdut It's Alright, kang ade yang cop 'capital G' kat belakang aku lagi kan?). Time cuti-cuti pasti tenet UTP cemerlang. Padahal mengikut laporan En Acan, ITMS kate tengah repair dan akan amek mase lagi 4 minggu nak siap. Konspirasikah di sebalik jawapan itu? Hmmm...

Nyyyeeeeeeettttttt~~~~

*PAP!*

Bodoh punyer nyamuk!!!

...

(Tetiber terase camdoh sket, nyamuk xde kene-megnene ngan aku pon, kenape perlu berase pelik?)

Korang tau camne bosannye idop kat UTP time2 cuti? BOSAN GILER~!!! Orang giler boleh jadik lagi menarik daripade kebosanan UTP time holiday you know?!

Nak cer lagi sepam, arini dah dua arie tido sensorang. Masuk ni dah dua kali ader orang main nyorok-nyorok dalam umah nih.

Mane taknyer, ketuk pintu ala-ala Rakan Masjid nak buat tazkirah kat bilik masyarakat-masyarakat hampir-Pagan, tapi bile gie bukak pintu takder pulak kat luar.

Kujenguk ke koridor dapur, kosong.

Kujenguk ke koridor ke luar rumah, juga kosong.

Kengkonon The Flash la kan boleh menghilang sepantas kilat. FYI, aku tak mengambil peduli untuk mengecheck tingkap luar rumah aku yang berada di sebelah kanan bilik. Tidak kuasa. Jangan buat suggestion. Tamat.

Tapi kalo ade lagi ketuk malam nih, aku nak main ketuk-ketuk gak. mane tau kali nie die bukak pintu pulak, boleh aku bagi penampar pusing. Sini ko Che Bedah!!! (Sambil menyinting tangan dan meyelak kain seperti gayer wanita solehah Kampung Sri Rompen nak menyelamatkan institusi rumah tangganya dari diranapkan wanita puaka jalanan Lorong Haji Taib)

Ade berannn?! Jangan harap!!! Kang demam seminggu aku, tak siap FYP pulak!!!

(Disebabkan tangan celake aku yang gatal menulis macam ader ilmu agama penuh di dader beraninyer, aku perlu mengemas barang untuk tidur di bilik Acan sekarang. Shilaqqa punyer tangan!!!)

Till then, uolls tido ramai-ramai ok? Jangan riso pasal selimut ke tak, 'diorang' skang dah advanced. Tengok je Ju-On, dah pandai muncul dalam selimut lagi, tak selamatnyer uolls~!!! (Gelak ala-ala andartu bergigi mancung)

Till then, bacer doa tido sebelum makan ok? Salam~

-NymQ-

Ps - Oh ya, En Payunk aka anak angkat aku ader datang UTP arituh. Macam tu je dari dulu, maseh kurang kachak dari aku~ Hahaha~! Miss ya bro!

6 comments:

Bajet said...

Wei hari ni dah selasa. Balik la wei. Ajak acan sekali.

Solidus_Freakin_Snake said...

Apekah gerangan halnye? Demm tol ah nyamoq. Kan dah x psl2 aku plk yg dah naik gerunnnn.

AlexAlabasta said...

Xmo balik, FYP x siap, huhu~


Haha, xyah takot... life's like that~

taufiq aqmal said...

amacam rumet?? aku dah pesan awal2 xmo dengar...papepun life's must go on..in da stumble way...of course...hahaha

p1suNk said...

gmok gle payunk..haha!

AlexAlabasta said...

Life goes on, yeah dude~ Tapi 'die' kim salam kat ko~

Haha, Payunk maintain je aku nengok~