Thursday, February 5, 2009

Kenduri~

Cer lamer. Nak story pasal kenduri Paklang aku. Panjang memori yang terkandung. Short in words.

Ape-ape pon, it is one of the best memory in my life, eva! Haha! Bayangkan kenduri dari pukul 9.00 MALAM sampai pukul 5.00 PETANG!!! Seyes, pukul 2.00-3.00 pagi ade orang makan nasi lagi, huish~ Siap berpakian batik lagi

Dua orang anak Toklang yang berkahwain pada dua hari itu, Paklang Jeff and Maktih Mizah.
















For me it was fun and memorable.

Berekor lembu ditumbang, beribu-ribu pucuk paku dipetik, beribu-ribu kerang juge ditangkap. Tapi yang paling best semangat gotong-royong orang kampung tu yang buat aku seronok sangat duduk memeriahkan diri dengan adek-badek di kenduri ni. Aldo tak sempat karaoke lagu 'Selamat Pengantin Baru' time malam tuh (sebab Toklang panggil, dei ingat aku hilang!) tapi suara abang tuh memang mantap!

Tak sabar nak balik kampung lagi bebiler free, theehee~

Till then,
Ciao~!

-NymQ-

2 comments:

cendawanintim said...

wahhhh, sonang citer kalu wat k3enduri 2 orang skali gus kan...

meriahhhhh!

AlexAlabasta said...

Yep, senang cer. Tapi blanje die pon rak2 jugak kalo dah 20 jam punyer kenduri, hehe~