Monday, January 26, 2009

Yang aku tahu~

Ahhh~!!! Cuti 5 hari, mane tak best? Tapi banyak betol l aperkara-perkara terjadik minggu nih... Let's update news sket kengkawan pekeliling!

Ridzuan Ibrahim sebok bertengkar dengan manager UMobile berkenaan charge postpaidnyer yang menelan harga RM90 tak pasal-pasal (sebab tak guner lansung. Almaklumlah, UMobil kan hampeh? Line senantiasa tak ade) sampai membawa kes so-called penganiayaan ini ke Tribunal Pengguna.

Bersiap sedia nak tonyoh muker manager UMobile dengan tok guru Toto

Semoga berjaya, En Ridzuan~!

Ab Jalal dan Ahmad Soba-Soba pula terlibat dalam kemalangan jalan raya yang tidak disengajakan. Seperti kebiasaan bagi kebanyakan kereta-kereta Kancil, remuk-redam jugelah kereta JJJ tersebut beserta beberapa buah kereta lagi yang terlibat.

Lahabau betollah! Dah la tengah sempit nih, makin mengempis poket aku!

Detail berkenaan kemalangan tersebut terjadi ialah:-

1)Kereta paling hadapan main gempar-gempar, brek megejut. Kereta-kereta belakang membuat permohonan untuk mencium bontot antara satu sama lain.
2) Ab Jalal dan Ahmad Soba-Soba dalam keadaan sejahtera namun mengalami senggugut sikit-sikit dalam bas pulang ke UTP akibat trauma pelanggaran. Nisa' tak cry-cry pon untuk abg sayang~(Tetiber!!!)
3) Watak penting, Mr Gorry turun ke bengkel kereta memberikan sokongan untuk kedua-dua mangsa. terima kasih En Gorry.
4) Kejadian berlaku di Bahagian Utara tanah Semenanjung ketika Ab Jalal hendak melakukan tugas FYPnyer.

Dalam kejadian yang lain, En Farhan Ayamas juga mengalami kemalangan walaupon bersifat kecil. Akibat khayal meneropong kedai Al-khsan di Ipoh ketika keluar ngedate ngan awek tersayang, JKJ meiliknye juge berusaha mencium buntut Camry, mengakibatkan impian untuk Paan menghabiskan duit di Al-Ikhsan dijadikan duit ikhsan buat pemandu chinese yang sibuk dalam perjalanan pulang merayakan perayaan masyarakat Tiong Hua.

Mengalami gegaran otak...

Berita-berita lain:-

1) M8 melawat Langkawi. Main sepak-sepak pasir kat tepi pantai Pasir Hitam pon best kan?
2) NymQ pulang ke kampung myambut kenduri yang bermula dari pukul 9malam sehingga 5petang dan sekarang mengalami demam keletihan. (Tumpang glamor)
3)En Nor dilihat keluar berdating dengan abang kandung se-etnik, En W dalam kereta berMileage 600,000 untuk pulang ke Johor. Semoga hubungan mereka akan terus direstui rakan-rakan yang jeles seperti Syed dan Ayamas.
"Bila kita bersama, mesranya berbicara, hilang getar di dada, saling terpesona~ lalala~"

4) Dua pasang merpati hitam-putih meraikan besdei gerl di Cameron, mein petik-petik strawberry, sesambil buat guling-guling Hindustan atas pokok teh. "Best" kate pemandu JJT kepada penulis.

Ini je kot yang aku tau pasal kengkawan time cuti2 nih. Sori rakan-rakan lain yang tidak diketahui mane arah tujuan cuti kamu, bukan melupekan kawan-kawan, hehe~

Oh ya, selamat tahun baru Cina untuk rakan-rakan yang menyambutnya dan kepada Pidus~!!!

Selamat habis cuti, balik woii ke UTP balik!!! Blajo dah nak muler dah~!!! (down tak dengo ayat nih?)

Till then,
Ciao~!


-NymQ-

9 comments:

BukanMior said...

"apalahhhhh yg hendak ku kataaaa...
sudah suratan takdir menentukannnnnn....
ohhhh..inilahhhh ragam manusiaaaa~"

Alhamdullilah dgn berkat smyg subuh kul8 n lunch di nashmir..akhirnye sobri selamat dlm kemalangan terbabit with flying color

nisa' said...

bkn sengaje x cry2.. tp si jalal anta msg dgn cerianya ckp die eksiden.... aku pon ceria la gak sbb die yg anta msg... cube kalo ko yg anta msg ckp jalal eksiden.. sure aku ngs guling2... haha... nape ko x ngs utk die.. ish2...

AlexAlabasta said...

Amiiin, Bukan Mior... Amiiin~

hamper nak nages Nisa', tapi samerla, die citer macam eksiden tu temasya tarian naga, nak sedey mende? Huahua~

Nad Eusoff said...

u mobile mmg cam tak best jer
time mula2 dulu gebang je lebey

cendawanintim said...

"bila kita bersama, mesranya berbicara, hilang getar di dada, saling terpesona"...

nak pitam ahkak ko baca nih...

sesuatu kan dik??!!

AlexAlabasta said...

Seb bek time Ridzuan g HQ die, die bagi terminate, Nad.

Oh, sungguh sesuatu, kak! Haha~! =P

CaRBoNKiD said...

apsal tetibe ader highlight pemandu JJT nih?? dah nak ilang kesabaran nie~~~

ps: NYMQ...lupekah anda ngan nasihat En. Soba2???

AlexAlabasta said...

Classified, En CarbonKid~!

charlz said...

Ksian Bonet & JJJ.. ahaha n bkn M8 je yg pergi Langkawi je yer.. byk lg bdk lain... n ak x pegi.. sibuk beraya di kampung XD hahaha

hell yeah im back in blogging business!! X)