Wednesday, December 3, 2008

Meriah majlis kahwenku~

Tagged on wedding by Wana.
My wedding plan? Hmmm...

How old are you?
21y 8m young~ Semestinya bukan old, tambah-tambah apabila pagi tadi anda baru mendapat pujian "Ha?! 21?! Makcik ingatkan hang nih baghu 16 tahon!" (Saye maseh kembang sehingga ke saat post ini dijawab)

Are you single?
Single and available untuk yang layak. Chuak?! Yesss~ You ought to be chuak! Muahaha~

In what age do you think you’ll get married?
35... Looking at my current state. But kalo Im financially stable and ABLE at earlier age, no hal~

Do you think you’ll be marrying the person you are with now?
Susah nak jawab tuh. Ape2 pon dgn izin Allah~

If not, who do you want to marry?
I know Jessica Alba dah ade anak, tapi kalo time die tido tue tetiber mengigau "Izzuan, Izzuan! I miss you!", I tak kesah~ My arms are still wide open for her~

Do you want a garden/beach or a traditional wedding?
Melman "Like you love the beach, or a good book... the beach" Hahaha! Madagascar 2 sangat kelakar melampau!

Your ideal motive?
Complete my life as a Khalifah~ I know Im not that beriman but my journey is still on going~ Untuk motif yang satu lagi pulak, erm... Tema bunga orkid, clouds, simple and clean...

Where do you plan to go on a honeymoon?
Mane2 la si die nak pergi, hatta rumah tumpangan Ah Beng anak-beranak pon... Kalo die suke, saye pon suke, as long as I can wake up to see si die next to me... Eiyerk! Leleyh~

How many guests do you think you’ll invite?
Yang seafdhalnye, ikut budget juge... semestinye sanak-saudara dan rakan-taulan...

Do you want an extravagant wedding or a simple wedding?
I am a man, you do the math! Oh, kecuali satu, saye yang design baju pengapit laki dan pompuan!

Do you want the traditional vows or something you’d make up on your own?
There's only one vow for me, baby! Tapi saye nak sekali harung je dengan muke konfiden sampai tok imam mengalirkan air mata tanda respek melampau!

How many layers of cake do you want?
18. Konsep Pisa Tower. Layer bawah sekali kek chiffon. Kek chiffon kan lembut? So kite dapatla tengok proses menara tue tumbang dalam masa lima minit! Hebat kan?

Do you prefer having your reception at a hotel or a simple place?
Kalo boleh nak kat hotel.

When do you want to get married, morning or evening?
Morning.

You’d rather have your reception outdoors or indoors?
Indoor.

Do you like a grand entrance for your groom?
Yup. Sebab saye taknak sanding. So grand entrance tu ok la~ Takde la Mem Besar kecewa tak dapat hias pelamin anak die~ Ye kan, Mem? Mem! Simpan bunge telur tuh, jangan bawak keluar lagi! Malu che' nih~!!! Mem!!! (sambil berwrestling ngan Mem Besar di ruang tamu rumah)

Name the song/tune you’d like to play at your wedding.
Lagu-lagu Tan Sri SM Salim dan P Ramlee... Tapi kalo Jessica Alba nak dengar lagu M Daud Kilau I boleh selitkan satu dua lagu untuk die~

Are you a morning person or a night person?
Night. Ni soalan xde kene-mengene ngan wedding kan?

Do you want a solemn ceremony or a light one?
Light. Takyah serabai-serabai la, kawen je pon!!!

Describe your ideal husband/wife.
Independent. Laid-back. SOLEHAH! Oh ya, tau nak tackle mak mertua. Kalo boleh suker arts dan orang yang saye kenal lamer... Dan tak banyak songeh dan tak suker mengumpat! Sebab ending biler saye dengar orang mengumpat nie dua je, samada perang set pinggan mangkuk Arcopal atau saye join sekaki meratah daging mangsa umpatan~

Do you prefer fine dining or just the normal spoon & fork/knife?
Normal. I am a malay so I prefer hand... Taknak nanti ayam tuh terbang masuk sanggul Cik Zubeidah yang tengah sebok mengumpat ngan Mak Senah kat meja sebelah~ Bau kari kang rambut die!

Champagne or red wine?
Sirap laici dan biji selasih... Malaysia, Truly Asia~

Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
Days after. Tengok lagi ape yang patut diselesaikan, dah selesai baru blah!

Money or household items?
Cash preferably... In grand... No less... Alah, nak buat support kugiran Haji Seman Dan Rakan-rakan~

Who will pay for the bills?
Mohd Khairul Effendi bin Mustapa Al-Bakri... Pulakkkk?!

Are you ready for married life?
So not! In fact, Im not even ready for love... Commitment scares me! Tapi nak sangat2 jadik umat Rasulullah yang diakuinya~ Nak sangat-sangat!

Do you think you will still be a virgin until you get married?
...
Extra virgin olive oil, nak?!

Will you always be true to your wife/husband?
Semestinya. That's why saye maseh belom prepared.

How many kids would you like to have?
Empat. Dua laki dua perempuan. Kalo boleh nak anak umo jarak dua tahun dua tahun. Selang laki pompuan. Wuish! Cita-cita!

A new house for a newly wed or an old one?
Old, rumah yang saye dah prepare untuk si dia... theehee~ Die tak ske nanti die adjust la sendiri mane yang patut. Lagipun nanti die yang nak jage and hias rumah, ye dak?

What kind of cuisine would you like for your wedding?
Bizarre! Nak kanggaru masak kicap.. Ni saye dah pesan dekat Epul dah nih!

Will you record your honeymoon in a CD or DVD?
Semestinyalah! Haha... siap saye jadk pengarah lagi, walopon I sebok kawen time tue! Lepas tu kene tragedi 'Pelamin anganku musnah' bile Jessica Alba mein baling pinggan kenduri kat aku tatkala aku sebok mengarah Cik Selby (Name sebenar Sabariah) silang tangan minum sirap ngan Pakcik Piee~

Whose wedding plans would you like to know next?

  1. Adam
  2. Guru
  3. Neng
  4. John (I would like to see yours so much!)
  5. Laila
  6. PeqNas (Yeah! You would be interesting too!)

15 comments:

valium said...

oit
apsal beta terlibat?

incik neng said...

ntah apsl seorang yang macho musti kene tag?

filz said...

apesal ttbe encik Khairul kena pay for the bills??

hmmmmm...

AlexAlabasta said...

apsal aku dipersoalkan dengan bermacam-macam soalan? Rase macam Angelina Jolie pule!

cendawanintim said...

ader bunga orkid??menariks tuh..

gabbana said...

err..., why am i being dragged, again...?? *sengseng lengan*

izzyzatt said...

makcik tuh perli kot.....de bukan btol seyes tuh...hahahah!!!!!amik ati....biase la...

redhuans said...

'You’d rather have your reception outdoors or indoors?
Indoor.'

do you mean peram telor???wahahahah

AlexAlabasta said...

Bunge orkid plastik je kak, jimat seyh~

Adam, buat2! Ala, banyak songehla dak2 yang kene wat tag nih! Eiii~!!!

Eh, die cakap jujurla, sebab memang nampak keikhlasan yang terpancar daripada muke die time ckp NymQ 16thn... XP

She-dot, ko jangan... kang aku tak datang kenduri ko ngan Dewi nanti~ Ngahaha~!!!

AlexAlabasta said...

bla..bla

mat tak baca pun saja je buka

Achan Sinclair said...

Amin...semoga pasangan ko tuh sorg yg SOLEHAN..not SOLEH....

AlexAlabasta said...

Mat... ang mencabul akaun abanglong! DUSH~!!!

Achan - Hahaha... xpe, kalo Stephen Rahman Hughes boleh consider gak~ XP

redhuans said...

hahaha...xmai pun xpa nyamouq..sbb x kawen pun..huahuahua..kalo hg kawen ngan die aku kompom mai...huahuauha

AlexAlabasta said...

Uish, jangan kat acamttue Shedot, rezeki jangan ditolak...

(mndoakn ksejhteraan kawanku ini)

Asfa Asfera said...

Baru dpt baca.. Maaflah nyamoq, internet x btol.Nyamoq x sah kalu x letak perasa ajinomoto dlm entry blog dia.