Monday, November 24, 2008

Have a great day~!!!

Gudbai, yutipi~

Woke up.

Wow~ What an amazing feeling~!

I took a walk around the villages after having a breakfast at Ali's. Breathing the air as deep as I could, I felt at ease for the first time.

It felt good...(Smile)

For a moment I thought my brain was shutting off! Haha~ Imagine, before the papers set their ships away, I have tons of things that I wanna do. My brain worked on a great capacity that other than doing my main duty, I was blogging, cleaning the room, going around the blocks disturbing people here and then, jogging, drawing, cooking lunch, and even asking my friends to do their laundry!

Now all I wanna do is... nothing~!

I guess the holiday mood really crawls straight into my veins and bones.

But it feels good, right? Now that we can sit and chill, let's have a moment to reflect our now-already-considered previous semester...

No, I'm not writing it down now, just want you to think on your own! Haha~! Gotcha!


*-*-*-*


Bosan-bosan menjawab soalan, apekate kiter tangkap gambar?


Final exam ADS

Ya, aku buat dengan tenang, rasenye macam membuat latihan kelas dan lab (tapi atas sikit la pangkat die).

Tenang sangat sampaila kat soalan kire2 masa yang diambil untuk data ditransfer.

Apsal aku kire macam salah nih? 0.022saat?! Klakar ape! Cost masa pon dah 1 saat.

Peliknyer soalan! Dengan konfiden aku pon mengangkat tangan nak panggel Ms Rozana Kasbon.

Oh, jauhnyer die berada. Di muka pintu! Dengan perutnye yang membawak baby dalam 6-7 bulan, berjalanlaah lecturer kesayangan aku ke arahku dalam penuh kegigihan sambil menyupport her belly.

Kesian pulak kat Ms Rozana... Die berjalan dan berjalan dan berjalan... Dan berjalan...

Dan berjalan...

Tiba-tiba! Ha, nih dah part tiba-tiba nih! Tiba-tiba baru aku sedar yang aku tersalah kire~

Best tak?

Aku takmo plak nanti die datang aku cakap "Takde ape-ape," kang die buat muker 'Ape bodoh bebeno budak nih?' kat aku.

Alamak, ape aku nak buat nih?! Gabra-gabra!!!

So, aku berpikir secepat mungkin.

"Ah, napenye, Izzudin?" (lecturer-lecturer nih memang suker panggel aku 'Izzudin'! Tak seksi lansung Izzudin! Baik panggel aku Kamariah je!)

"Err... Err..."

Ms Rozana membuat trademark die, angkat kening sambil mate kuyu.

Dan soalan yang terpacul dari mulut aku "Soalan berkenaan DDMS keluar tak miss?"

...(-__-||)

Dan di akhir cerita, aku maseh mendapat pandangan 'Ape bodoh bebeno budak nih?'. Yesssss~

Ms RosieBonBon meluahkan perasaan kepada En Birt


*-*-*-*


Yeah! Cuti dah start! Harap-harap cuti ni penuh dengan aktiviti-aktiviti bermakna. Korang-korang jangan lak buang mase, abeskan dengan bercucuk tanam, menuai padi dan membuat renda untuk tudung tingkap raye haji, kan best? Ataupon jpoij Kak Pah niage kat...erm, mane eh, Nad? Ko nak niage? Takpelah, korang tengok-tengokla blog die untuk rujukan di Lektrokuted.

Thanx guys for the semester. I don't know why but I'm feling very close to uolls very much now~ Gonna miss ALL of you! Even the smallest thing. Jumpe lagi sem depan!!! Ape-ape news menarik jangan kerek nak kongsi eh? Hehe~ I tak buat gossip unyer, jangan riso~

SEE UOLLS LATER~!!!

Hey, I got an idea!!! Next semester kite buat BBQ, kite buat sekali pocho-pocho uolls?! Jejomz!!! Tengah2 planning nak buat aktiviti bersama at least tiga kali, sesape nak join jadik komiti silelah bagi-bagi idea...

Till then,
Ciao~!

-NymQ-

7 comments:

ainsuffian said...
This comment has been removed by the author.
ainsuffian said...

ha..ha..bawak hp dlm exam hall...

auw, nymq..dancing poco2~~

huhu... [berbahaye rupenye bonet nih]

nisa' said...

kamariah.. dh kt umah ke... haha... k ltk pics nymq yg tdo kt blik jalal tu kt my blog leh... kiut sgt.. haha.. epi holidayz

AlexAlabasta said...

Hehe..Ain, jgn gelak! Haha!

Nisa'...jgn, huhu~
Jgnla...PLEASE~~~~!!!!

incik neng said...

hai seksi .you make me hott
(efek penumbuk dikepal)
macam buaye!

charlz said...

O_O nyamok...... hohoho

Oh-Am-Gee!!

AlexAlabasta said...

Ahaha~(Membuat efek menahan penumbuk)

Muahaha, Charlz! Muahaha~!!!