Wednesday, October 15, 2008

Rebah di meja Ms Elaine Daily


Ini cerita aku, Kay, ABAP dan MsElaine Daily. Cerita ini untuk panduan, sebagai ikhtibar di hari tua. Buat semua perkare kene prepare dan pastikan jangan masok presentation otak kosong. Bak kate Paklah "Ini...ini bodoh!!!".

Ingatkan senang, time aku teropong daripada bilik presentation FYP nengok Makcik Karipap, Izzani dan akak pemandu kuar hepi je seko2, mungkin aku akan sehepi diorang. Ninie, Kong, Faris, Smak dan rummie kesayanganku pulak nampak tenang setenang air di kali, mungkin aku pon akan setenang mereka.

Haha.... Wishful thinking, baby~!
Maka, oleh itu, mempersembahkan~ (tattada!!!) Dialog Gtalk tatkala hujan pas presentation ABAP!!!

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

IzzuanNymQ: Ko nye ABAP td ok x?

KayIS: ok saja.tp tktau klu de pape die pangkah. sume ok je td

IzzuanNymQ: aku lak die straight tny 'awak buat ke tiru ni?'
haha

KayIS: haha. kantoi ~

IzzuanNymQ: kene pangkah 2

KayIS: hahahaha. sian gile

IzzuanNymQ: sbb x dpt jwb soalan loop... x kesah

KayIS: ape die tanye

IzzuanNymQ: admitla, aku mmg x buat pon (xde la kate x buat, just kate no1 buat ramai2) eceh~

KayIS: haha no1 tu yg die tgk sebenarnye bai, 2 3 tu output je. Ape die tanye ko

IzzuanNymQ: tu ah. pasrah. bersera. ngan seminar td pon kene blasah cukup2
balik dr bilding rase cam nk pengsan
haha

KayIS: haha
weh, elin tanye soklan ape kat ko

IzzuanNymQ: 'start-of-selection tu ape'

KayIS: ek.samela.haha. ko jwb pe
IzzuanNymQ: macam mane eh
yg pasti aku kate 'die tgk bende ni dulu kalo program run'
lepas tu die kate 'tgk macam mane?'
aku kate
'eh'
'eh'
'eh'
die kate
'macam mane test abap awak minggu dpn ni?' sambil gelak
then
'xpelah, itu saje...gudluck~'
aku pon kuar sambil cakap 'sorry~'

KayIS: haha

IzzuanNymQ: best x?

KayIS: best2

IzzuanNymQ: hehe

KayIS: suke sgt~

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Aku tak pasti nape cepat sangat abes, kurang daripada 5 minit, aku masuk kuar bilik Ms Daily pon Toyon ngan MsSaviSavi maseh sebok bertengkar di depan mesin photostate.

Mungkin aku telah memberikan jawaban yang jitu. Mungkin juga tahap kepandaian aku dalam ABAP membuatkan Ms Daily tak mampu nak fikir soalan2 yang sesuai untuk aku. Mestilah, kalau dah bijak pandai, soalan ape2 pon kalau tanye pasti boleh jawab! Namun yang pasti ayat2 "Gudluck~" itu maseh terngiang2 di telinga sampai ke sekarang ini...

"Aper bodoh bebenor ko ni?!"

Notakakikuyanghotness: Jangan persia2kan duwet Petronas!

3 comments:

Charlz said...

hoho.. ak yg amek abap2 pun, kalo ms daily tny ak, ak pun akan "erm, arm, erm" jgk~ tidak ketinggalan, satu flying kish sebagai hukuman denda :P wahahaha

::Dato K:: said...

rilek2..hoho

AlexAlabasta said...

Tu ah, Charlz. AKu memuler terbayang Ms Daily cakap "Good job" sambil belai2 manja rambut aku, tapi malang tak berbau...

Kay, mekasih atas saranan anda...stay cool~