Wednesday, October 8, 2008

Kekwatnyer raye! (Post mengepost gambar raye)

Ini post sekadar menayang gambar raye, hehe~

Harap maklum!

Raye tahun ini agak kurang meriah sebab keluarga Pakteh and Maknjang tidak dapat pulang ke kampung. Begitu juge dengan keluarga Makchaq yang beraya di Alor Star terlebey dahulu. Selalunyer first Syawal kedua-dua belah keluarga akan berkumpul di kampung bersama (my mom and my dad satu kampung so beraya sekali, meriah kan?) jadik apabila reramai buat pengumuman tak dapat gather raye aidilfitri, hari raya 2008 menjadi kurang seronok.

But ape2 pon, posing mesti baek, gambar kekwat perlu diteruskan untuk setiap musim aidilfitri. Maka, terimalah! Kekwat time!!!

Pas semayang raya dan sesi bermaaf-maafan...Terselit ahli rombongan keluarga Pakchek, Aina Sofiah menyelit manja~ Ni la first time raye aku pakai kain pelikat! Suar baju melayu tahun lepas hilang entah ke mane! Ps - Apsal Datin Siti Zaleha macam buah oren Sunquick?! Mak, menantu mak tak datang beraye arinie la, jangan ceria sangat! Haha~

Peserta2 "Pertandingan Baju Kurungkukah Hotness?" ini kalah dengan mudah dalam tangan peserta ke-4 dari kiri, Amy Shafiqa dengan posing mautnyer "Eh, itu buah kelape!!!"

Anak-anak riang cuber bergambar dengan jurugambar yang best... Akibat dikritik hebat oleh Datin Siti Zaleha atas ketidaksenonohan baju melayu, jurugambar bertukar kepada pakaian a la Western, modern you~!!! (Me and my beloved Que dan Lee, hehe~)

Inilah jadiknyer kalo dapat adek kureng sehat... Anak pompuan and anak laki first sehat2 jer, sampai kat anak pompuan ngan anak laki second die jadek 'lain' sket... sorang ketagih kaseh sayang, sorang suker berbakti kepade tanah~(Sepupu first, anak2 Angah)

Kachaks dan hotness anak2 mami nie~ Tunggula, nanti wujud wakil rakyat name Mohamad Aizat, I jugek yang bangge~ (sepupu 3rd, anak Pakchek

Gambar kenangan meeting tahunan Persatuan Tupperware Kampung Kota Aur... wakil KL, Sungai Muda dan Taman Koskam tidak kelihatan, harap maklum!

Banyak lagi gambar raye (dekat 2 gig) tapi PC kat umah, so sempat bawak balik yang tak didelete daripada kamera je, huhu~ Gambar hulubalang-hulubalang ngan gambar kat umah Makchaq pon tak sempat amek, takpelah luse2 aku post la dalam nie, muahaha!

Walaupon raye tahun nie tidak banyak rombongan Che Kiah dilakukan, aku berase hepi kerana pada umor 21 tahun prospek duet raya aku sungguh menggalakkan pada tahun ini. Terima kaseh kepada para2 sponsor, moga2 aktiviti menyeponsor aku akan diteruskan untuk tahun2 mendatang~

Akhir kate, salam Syawal! Let's posa nam, korangz!!!

Kesimpulan - Tobat aku takmo tak beli baju melayu lagie! Nyesal I, nyesal~!!!

Oh ya, sebelum aku menutup tirai post ini, dipersilekan sorang lagie makhlok yang galak beraye di 1 Syawal dengan 'baju melayu' tempahan khas CanineKu Petshop, En Bobby denagn ucapan tulus ikhlas...


2 comments:

c-put said...

Oh AnItH..SuDiKaH DiKaU MeNeRimA CiNtA KeKaNda SaFiQ??
AnIs = SaFiQ (SeSwaI)

AlexAlabasta said...

Smak, smak, smak... ermmm... (speechless)