Monday, September 1, 2008

Selamat berpuasa dan selamat hari merdeka!

Yeah, balik Penang secara impromptu. Aku pulang bersama Kong (pemandu), Shamong and Bonet. Niat takmo balik weekend nih namun ntah camne nak balik. Betol2 pas bercakap ngan Ain Sufian @ Mini-MsKhalidahKhalidAli, kengkonon balik ni buang mase la ape la, last2 aku yang balik...

Ade tak same? ADe tak?!


Haha~! Takpe2, niat ikhlas nak balik jumpe femili yang lame dah tak jumpe (Ya, alasan ini adalah alasan paling selamat kalo nak mengelakkan dipanggil paku serpih, hehe~)

Kay, jangan majok, aku balik bukan suke2~!

Kay mase mude2~Muke manager berjaye~


SO, kami berangkat pulang. Berenti kat Bukit Merah balun makanan, sampai Penang lewat malam...

En Shamong menceriakan En Kong sepanjang perjalanan dengan imbasan2 cerita klasik Soksek...

Manakala En Bonet res in pis


Agak membosankan kalo balik uamh tak dirancang...Sabtu me and my sis rode to Pulau to meet Kong and Bonet lepak2 kat QueensBay Mall. Nak sambut merdeka la katekan. Tapi last2 sardin sangat orang, kitorang cancel je... Pas tengok Babylon AD...

kat manela muke kami ni samer? Bulu hidung kut~

Macam sardin! Semuanya nak sambut merdeka~


Motif merdeka bagi orang-orang sekarang = 0...

Gie tengok bunge api, balik, bangun esok pagi takde ape2 yang berlaku. Aku pon macam tu cos Im a typical Malaysian... Tapi this year aku ade target kemerdekaan aku sendiri. This year, aku nak at least memerdekakan 20kg from my body! Chuak tak denga? jangan chuak, ianya sekadar cita2... Every man deserves to dream!

Kalolah mase lame leh diulang, tidakkanku pulon makan lebey2!


I'm a lazy potato when Im at home. Tak bace ape2 pon ilmu pelajaran, memang patutla kene balik batang idung...

Sempat pose sekejap kat umah from Subuh to 930am, pastuh berangkat balik ke UTP... Sesambil tu berazam untuk menjaga bukan setakat posa makan minum but also mulut yang suker 'tersembul' dan berazam nak jage adab dan hati kengkawan yang aku sayangi macam adek-badek sendiri ni cos without them Im nobody~! Jiwang sket, pasnih sure kene bahan! Haha~

Tak cukup memanggil ke lagi nie?! Seyes best semayang terawikh, datanglah~!


Sujud seragam~


Whatever it is, skang Im back in UTP. Just wanna wish happy fasting and happy independence day!!!

To rerakan yang membaca blog ni, ape resolusi kemerdekaan korang tahun ni? Ape pulak azam untuk Ramadhan korang? Tinggalkan sekomen dua, skang dah leh anonymous so tak perlu riso pasal username...But please leave ur name so we may know who you are...

Oh ya, jangan lupe check youtube saye ye? My youtube is here!

9 comments:

nurulain said...
This comment has been removed by the author.
ainsuffian said...

haha..

nymQ2~~

gmbr lm tuu...nostalgic gler..

haha..

eyh..slh rr..klo ko perati tol2..aku,ayu wana slg menyuap pizza ke mlut msg2...cube perati tol2..

huhu.. ^____^


p/s:erk...mini-mskhalidahkhalidali??wakaks~~ =P

filz said...

eh..a'a la ain..tu tgn wana yg suap ayu.ayu suap ain.ain suap wana.haha.gambar ble la ni...

your sister ke tu? lainnya..

tu pic NymQ waktu ble tu? lain sgt..chaiyok tau.dengan keberanian,mimpi akan jadi kenyataan. remember? :D

Anonymous said...

sy slaku pengkritik trunggul meragkap pegkritik tetap nyamouq.blogspot tanpe segan silu mengucapkn slamat brpuase kpd sume pembace yg brpuase.puase ramadan bkn puase ganti.akhir kate,all da best!

::dato K n famili::

Anonymous said...

warghhhhh...nape ade picce ensem aku kat lam kete tuh..nyamouq!!!!!!!!!!
aku da agak da hg mesti amek picce aku tidoq pnya.. -_-'

Anonymous said...

kepade anonymous a.k.a pemilik gamba yg sedang tdo..sile dgn cermat menulis name anda d akhir comment untok mengelakkn sebarag taggapan negatif org ramai kpd anda.tq

brkhidmat tok nyamouq.blogspot

::dato K::

::dato K:: said...

This message is system generated.

AlexAlabasta said...

Aahla ain, nnt me edit...

Filz, yup shes my sis and yup thats me when I's 16, hehe...

Mekasih Dato' K.

Bonet, comel gell hang tidoq, xleh tak letak! Haha~!

skuty said...

orait la tu adekbradek..ade rupe gak la..
share eyebag & style snyuman yg sama..kua3

tak ku sgka ko pnah kurus cekeding spt itu dahulu kala..
kne tiup angin sure mlayang~
sejak ble ko bjinak2 dgn alam 'BAM' spt skang ini??