Monday, August 25, 2008

Aku, Achan dan Fruit Carving Competition~!

Achan and me

Tujuan sebenar aku adalah nak membeli lunch. Takder sekelumit nisbah pon dalam hati aku berkate aku nak buat bender lain selain daripada pergi membeli makanan. Entah dari mana timbul idea dalam paler otak Achan tatkala lalu di grand stand "NymQ, jom masuk fruit carving?"

Memang aku tak berfikir lansong sebab aku pon tak sedar bile aku jawab "Baiklah~!", tapi yang pasti kami memang telah berjaya mendaftarkan diri dalam pertandingan ini dengan penyertaan berharga RM10 demi mendapatkan 3 biji buah dan satu bilah pisau pengukir. Ajoy ngan Kong menjadi penyokong, pertandingan pun bermula.

...

...

...

Lansung xde idea...

Last2, output yang keluar adalah ini.


Ini arnab dan llama dan octopus (ikan terlindung)~


Korang tak perlu menjadi rajin nak tanye "Ape tema korang ni?" atau "Nape sket benor binatang2 dalam kandang tu?" atau berbagai-bagai lagi soalan yang korang teringin sangat nak tanye. Tak perlu. Betol. Just buat2 faham, itu saje yang aku harapkan... Please~

La, betol la! Tak perlu tanye ape2!!! (Berlari melarikan diri dengan sepenuh2 hati)

Terima kasih atas sokongan rerakan yang turut hadir memberikan kate2 semangat "Hadiah sampai nombor tiga jer, jomlah balik~". Ianya suatu ayat peransang yang paling banyak memberikan motivasi untuk aku menghasilkan 4 ekor binatang mewakili fauna (Tema flora dan Fauna). Hahaha~!

Kelab penyokong Pasukan Pasti Kenyang


Achan sebagai co-mate memang memberikan bantuan terbaik. Tugas die sebagai tempat pelupusan bahan buangan memang efektif dan efisyen, sebab tu clean jer meja kami! Yang paling tak tahan, time aku sebok dok potong2 buah, die boleh pulak potong dadu2 tembikai, tapi bukan untuk hiasan, die nak makan... Siap potong dadu2 lagi tuh~!!!

Ala, comelnyer die berlakon buat2 kerja


Oh ya, dalam banyak2 hasil fruit carving ade satu tu yang menarik perhatian aku. Nampak cool la, ala2 futuristik.

Aku baekkk punyer pergi tanyer "Smartla spaceship nih. Ala2 Star trek..."

Pemilik - "Ini cendawan."

Aku - "..."

Tanpa berfikir panjang, aku blah buat2 muker tak bersalah...

Ini cendawan....ummm, okayyyy....???


Tolonglah! Walaupon sebosan maner pun anda, jangan buat gayer perangai macam ni~!


Chamey - "Ko nak masok fruit carving, NymQ?"
En X - "mmpphkhukhuk (menahan gelak)"


Kesimpulan - Although abes RM10 buat ntah hape2 ntah, tapi best gak la join, bukan nak menang pon. Just suka2 and nak try merasa masuk fruit carving. Next year ader lagi, aku pastikan aku dah set tema terbaik! Plus, dapat bersama2 panda peliharaanku berhibur di tapak convo memang menyeronokkan. Sedey plak die dah blah. Nway, hepi intern man! Hehe~

4 comments:

dzulfarqeish said...

aku xnk tny tema or ape²..1 je..
mane dtg ilama tu bro? haiwan peliharaan ko akan dtg? haha..

nisa' said...

wah nymq.. seems like ko njoy giler convofair ni ek... haha... nway... lawa gk art korg tu =|... hehehe...

Achan Sinclair said...

Ahahaha..tq nymq kerana menjadi team mate yang bagus dan aktif. Sebenarnya mungkin kita tertekan kerana terpaksa bersaing dengan mak cik yang berpengalaman 25 tahun dalam bidang penyediaan hantaran perkahwinan dan hiasan makan beradap. Mungkin dari situ kita dah down..hehehe

Anyway thanks a lot kepada supporter yang sanggup menahan malu akibat menyokong kami..hehe.. Maka kali ini aku telah membuktikan bahawa aku sememangnya pemuzik bukan pengukir. Namun aku juga pemakan yg effisyen~hehe

AlexAlabasta said...

Chem, Llama tu dah ade dah kat umah aku, dua ekor lagi. Kalo ko nak pinjam buat pengangkutan ke tempat kerja, PM2lah aku ye? No hal, bro punye pasal~

Nisa', yupz...me njoy gak, but who knows? Hehe...

Betol kate ko, En Achan Sinclair! Bapak die, buat tup tap tup tap, siap bunger! Ngeheee....ngeriii!!!