Saturday, January 22, 2011

Sekolah Tuanku Abdul Rahman - Sebelas tahun dah jadi STARian

Zaman kurang zat

Pergh~! Dah enam tahun aku kuar STAR rupernyer. Tak sangka tup tup dah keje, dah duduk sendiri, dah jauh daripada alam persekolahan.

Dulu waktu baru-baru masuk STAR, series macam hell aku rase. Katel lahanat goyang, tido malam macam atas buaian, nasib baik Jelah idop je sampai skang tak kene hempap dengan aku. Bangun dah la ayam pon tido lagi, kadang-kadang aku yang pergi kejut ayam "Woi, bangunlah berkokok, dah Subuh!' Air die? Setan sejuk! Setan pon sejuk kalau kene air pagi-pagi buta nih! Kan Setan (Ntah Setan bace tak post aku nih)?

Pastuh homesick. Sape yang tak kenal 'Saya nak balik haghi ghabu' kan? Dah la cakap satu hall, pastuh selalu lak balik rumah. Haha! Celaka, Mango benci gila kat aku dulu sebab manja, kan Mango? Takpe, aku sayang ko~

Bollock nasihat. Aku paham. Dulu waktu Dorm 2, Bollock macam ketua kampung kot. Die bercakap satu dorm keliling mendengar.

Baru nak jadik manusia. Orang solat pon leh amek gambar lagi! Apek, I always love your love bites~

Okeyh, jujur aku kate kalau ko masuk sekolah asrama (Ndak-ndak sekolah asrama lelaki), zaman sekolah menengah is like the ultimate happiness! Takde waktu-waktu yang lain boleh lawan daripada zaman ni. Macam-macam ko explore der, dunia basuh baju sendiri, kontrol duit, kemas bilik (dorm), dunia berkawan, hidup berdikari, belajar mencintai apa yang ko minat (Band, ragbi, bola, debat, bla bla bla), belajar networking, belajar politik kecik-kecik, semualah!

Belajar menggatai. Freshy masuk, Bapoux dapat gelfren, aku dapat boifren. Anak raja lagi you~! Threesome sangat. Ala, yang lain-lain ramai dah mule lagi awal kan? Bukan setakat ngan dak-dak pompuan sekolah luar, abang-abang adik-adik sespesis pon jalan. Filem Titanic pon tak sedrama korang!

Mein ujan~!

Tapi paling besar bende yang ko blajar adelah semangat kekeluargaan yang bukan sedarah sedaging. Dulu, makan maggi dalam baldi der, kongsi ramai-ramai. Buat baik ramai-ramai, buat jahat pon ramai-ramai. Sampai sekarang kalau gi jalan-jalan, leh tido sekatil lagi kot, cam dak-dak kecik. Ko ade hati nak buat camtu ngan ofismet ko? Tak pasal-pasal orang chop sonsang.

Duit takdak? Seyes aku tak segan nak cakap. Lesen keta takdak? Slumber badak je naik keta diorang. Rokok? Takyah ganti. Hal besar kecik, semua tak jadik isu.

Kenapa?

Sebab aku sayang diorang macam adik-beradik sendiri, dan aku tau diorang sayang aku sama juga. So takde nak segan-segan. Kenal diorang daripada aku tengok diorang kencing dalam surau, kena kudis buta, lari bogel satu blok, berkubang dalam hujan, kena maki dengan cikgu depan orang ramai, macam-macam lagi. Hingus pon waktu tu tak kering lagi, muka kalau tengok seko-seko ade air liur basi lagi. Eleh, Joe! Tak ngaku. Puake!

Korang rase pompuan kalo tengok korang time ni ade selera tak?

Aku penah marah Safwan sebab pakai kasut dalam dorm, pastuh kantoi gak ngan die sekali. Muka aku simpan dalam loker, pergi kelas Cikgu Noridah terkejut aku takde muker.

Susah nak dapat adik-beradik ramai camni, kalau betul dah ranap mak ayah aku. Haha!

Anyway, sorry lambat seminggu. Ni baru duduk nak mengarang. Tapi ape-ape pon, korang kumpulla duit cepat-cepat bahalol (Kat aku gak)! Tinggal lagi empat belas tahun nak Old Boys Weekend. Ko nak jamu ape? Buah ciku belakang makmal Kimia? Mr King pon kater 'Payooouuunnnggg, kamoo jangan maen-maen dengan saye~'

Mr King dah takde kan kat Star?

Haha! Jom, belajar rajin-rajin, kerja kuat-kuat. Nanti Old Boys bikin best punya~!!!


Lotsa love,

-NymQ-

Band. Bini aku.

7 comments:

aNnAs said...

"Filem Titanic pon tak sedrama korang!"..hahaa..

incik neng said...

barang yang koool~

AlexAlabasta said...

Annas - Hohoho, ko tak tau, kalau nak cerita, tujuh buku Harry Potter pon lom mampu kaver~

Neng - Tenkiu~ Ur post jugak~!

gabbana said...

xde nama aku pon.... =(((

AlexAlabasta said...

X perlu sebut, already in my heart. Boleh? =P

gabbana said...

tak boleh. tipu tak caye.. ='(

redhuans said...

Mouq2..sapa yg drama kalah filem titanic tuh?? hahaha...