Saturday, January 17, 2009

Stop the war~!!! (UTP version)

My sister came home from school crying one day, she told me the school showed them a video during the assembly, issues regarding Palestine-Israel. It was touching, hurtful and definitely cruel.

Imagine okay? Korang nampak sorang budak perempuan, ikat tocang comel, galas beg baru balik probably dari tadika. Terkedek-kedek berjalan nak balik umah. The school hall went "Alaaa, kiutnye~"

Seyes, budak ni memang comel. Dalam 6-7 tahun kot. Pipi pon tembam lagi.

Then tetibe ade bom jatuh betul-betul depan die! Nampak die terkejut, suprised, shocked. She was so shocked, she cried, menangis, pusing ke belakang pergi tepi dinding bangunan, sambil tutup telinga. Menangis sensorang ni, terkejut dan takut dengan ape yang baru berlaku depan mate die.

Korang tak titiskan air mate? Satu hall sekolah jadik senyap. Adik aku pegang tangan kawan die. Sejuk.

As if itu maseh tak cukup jahat lagi ape yang Israel buat, then another thing happened. Sambil dak ni dok nanges sesorang, muncul askar-askar Israel kejar die. Anak kecik ni lari. And that very monet, the soldiers shot her. Many times.

And that poor innocent girl is dead. How soulless are the soldiers?

Sometimes I wonder if Obama was given the video and said "Imagine this is Malia or Sasha," what will be his reaction, and most importantly, action? Hopefully he won't continue what that monkey is doing now.

Aku rase die ni memang bela hantu raye la~

Dalam UTP aritu ade demonstrasi. Aldo I definitely know this is just to show our concern with no impact will be taking places, I am proud of the efforts and the supports given. Sebolehnye memangla kite nak buat kat luar, panggil jugek masyarakat Tronoh (even kalo boleh nak wat kat Ipoh ha~! Baru orang tahu) but at least we are doing something. Kite patut tunjukkan yang memang kekejaman itu berlaku di Palestin dan kite tak menyokongnye, at least we are doing better efforts than some people who know but don't even care to do anything. Dok umah peram telo/tembikai~

Perhimpunan dilakukan selepas solat Jumaat

Thanx dengan pihak UTP yang sangat supportive!

Demonstrasi dilakukan dari Masjid ke Chancellor Complex

Ceramah

Golongan syahid awal... Cet~!

Ramai yang join, even ade orang luar (mostly yang stay pas semayang Jumaat). Pihak management pon join. Foreigners jugek.

Kalo sempat memang nak join sekali, huhu~ But NymQ sampai pon dah pukol lapan malam. But again, this is our way of showing that we do not support the war to keep on gooing, and I am proud of UTPians who went down and joined.

Oh ya, kalo kamu ade blog, amek ye stamp kat bawah tu? Show your support.

Till then,
Ciao~!

-NymQ-

2 comments:

Drum Kit said...

acan pakai kain pelikat je?
cam gampengs!

AlexAlabasta said...

Pas smayang jumaat ma...

Tu pon ntah tau ntah idok ade demonstrasi~ Genjoin je tuh~