Friday, November 28, 2008

Post ini post berani mati

Aku telah ditag oleh seorang kaCHak (bukan kacak) untuk melakukan aktiviti di bawah.

* Snap or just shift through the photo gallery and pick 3 pics of yours which u think are sexy.
* Don't have to be revealing (though some said SEXY IS SKIN),
* Explain why u think so,
* Tag 4 friends (who you think is sexy)

Credit to Achan, pemilik blog Broken Pen yang sedang menjalani sesi internship di syarikat Frost & Sullivan sampai hilang jisism badan 20KG dalam masa 4 bulan. Jadi sebarang surat-menyurat ugutan bolehlah dialamatkan kepada beliau kerana keberanian mengeTAG aku dan menyebabkan kamu-kamu yang membaca blog ini tidak lalu makan setahun.

Dah bersediakah ahli-ahli berani mati? Ready, one, two, tutup mata!

Ape lagi yang lebih seksi daripada gambar sexy back? Hahaha~! Aku kiri nombor dua. Teringat pulak dengan husband aku yang terpaksa berenang di dalam tasek Taiping sebab tersalah pijak bot. HAHAHA~!!! [Treasure Hunt All-Perak]

Maaf, gambar ini adalah pengesahan kenapa I'm not available~ (-__-||) [UIA, debat UIA]

Ini kalo tak seksi lagi, aku taktau nak kate ape... err, walaupon bukan aku yang seksi kire seksilah jugek sebab aku dalam gambar ni kan? Haha~[Ulu Chepor]

Tapi kalau nak ikutkan aku, definisi sebenar bagi seksi itu adalah konfiden, dan gambar bawah bagi aku adalah gambar aku paling konfiden semester ini.

Aku mempunyai misai ala-ala tuk guru kungfu dari belah mak aku, jadi misai selebat Robert Downey Junior hanyalah impian yang mungkin tak akan aku capai. Aku selalu bercukur sebelum bibit-bibit misai aku menjadi panjang namun gambar di bawah adalah maksimum kepanjangan misai yang pernah aku simpan. Dan aku menangkap gambar dengan konfiden sekali walaupon aku tahu misai tok guru kungfu buruk, waaa~! Takpe Jalal, aku takkan simpan dah seperti nasihat ko!

Jadi inilah definisi seksi aku, KONFIDEN!

Panjang lagi sikit aku boleh menjadi apek surat khabar lama, walaupon penjual surat khabar akan ingat aku sebagai mamak~!

Aku juga tidak mampu bergoatee kerana bahagian tengah muka aku (dari dahi hingga ke dagu) tidak akan berambut. Perhatikan betul-betul, janggutku terbelah dua! Memang tidak ada rongga bulu. Kasihan kan?

Anyway (Balik-balik, anyway!), kalau aku dapat membela scottish fold seperti di bawah, aku adalah insan paling seksi di dunia kerana boleh mengendong binatang yang lebih comel daripada Tinkerbell dan Bambi Paris Hilton!



Hmmm... Aku menTAG
1) Nisa' aka Jordin Sparks
2) Nad aka Nico Robin
3) Charlz (I know you wanna do this!)
4) Piduih aka ex-neighborku yang dirindui~! Haha~! Soh Chap jugek!

Ah, lapaq char kuey Tiaw la pulak~
Ciao~!

-NymQ-

14 comments:

cendawanintim said...

seksi siot!!!

kebetulan baca n3 nih sedang makan kuey teow..

onkan blutot erk, nanti nak antor!!

ghaffOr n aDah said...

oh..pic prtame yg pkai cap tuh jalal..btulkn?haha..

AlexAlabasta said...

Dah on dah, Kak! Huish, kriuk kriuk perut nih nunggu...adui la...

Ya, tepat sekali! Ab Jalal bin Ab Jalil, 7588, BIS, Pahang. Haha~

incik neng said...

uhh kalau la muntah bleh anta pakai pos laju hahaha

AlexAlabasta said...

Apekate ko anto ikut Facebook je Ning? Dapat jugek~

=)

gabbana said...

...................makcik sebelah rumah saya nih, yang bulu idong dah terkeluar, ada rambut panjang kat tahi lalat bawah dagu sebelah kiri dan errr...., ada rambut ala-ala a-go-go di bawah lipatan bahunya (erk), tampak jauh lebih seksi sekiranya dibandingkan dengan kamooo............. ;p

but i definitely havet to agree, the little kitten is super ridiculously cute........!!!!!!! AAAAARRRRGGGGHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!! *menghentak-hentak kepala ke meja*

Sekian dahulu berita utama.

Saya zakiah anas, dan saya HArun Salim Bachik.

(ok, id better stop merepeking now........)

I mean now.

NOW...!!!!!

Aaaaaahhhhhhhhhh!!!!!!!!!!

;p

nisa' said...

nymq.. ade kah kamu merasakan aku yg plg sexy antare semua lalu menyebabkan nameku adalah 1st dlm list kamu.. oh nymq~ sesunguhnya daku mmg sexy krana setiap hari membawa lebihan2 lemak di badan...

nisa' said...

eh2 nymq.. bilekah kamu akn kembali spt pic no 1 tu.. sungguh sexyy

AlexAlabasta said...

Dear Mr Gabbana, are you sending me a proposal to sleep on the couch tonight?! (holding plates and knives in hand)

Haha, Nisa. Kamu sungguh seksi, seksi macam saye! Ngahaha~!
Eh, NymQ bkn lagi seksi ke skang?

Matilah!

charlz said...

Hohoho... nyomok makin memahami daku.. takut ni! :P hehe..

dun worry Nyamok! walopon xde internet, akan ku mendraftkan post utk tag ini kat umah.. pastu upload it the next time I visit CC!! X) hehehehehe


note: misaimu seiras misaiku bila disimpan!!! XD

AlexAlabasta said...

Charlse, kamu Penangitekah?

Haha, misai tuk guru kung fu!

Cx Bob said...

haahha..
ko mmg sexy dari dul ar nyamouq..
hahaha

Drum Kit said...

aku di tag dgn redha sahaja
btw
selamat tinggal neighbourku nymq
aku berpindah ke tronoh hujung tahun ini(dah pindah dah pon)
:P

AlexAlabasta said...

Oh, Bob. Takyah cakap, itu fakta, semua orang tau~

Pergh! Tronoh?! Apsal pindah gurun? Nway, selamat menjalani kehidupan sebagai koboi Mesia~