Tuesday, August 12, 2008

Kenapa jadi lagu tu?!

Razak (bukan name sebenar) telah lame berhubungan dengan Cik Izzani (juge bukan name sebenar), sepanjang ber-intern mereka kadang2 galak beramah mesra di ruang bersembang GTalk. Boleh dikatekan kengkadang itulah yang memberikan sinar bahagia buat hari2 Razak yang bosan menjalankan rutin pekerjaan di tempat kerjanya yang terletak dalam area Greentown.

Dalam sedar tak sedar, intern habis melabuhkan tirainya. Semester bermula, kedua2 insan kembali ke UTP. Namun setiap kali kelibat masing2 kelihatan, kedua2nya kelu bagai ade menternak berudu dalam mulut (kalo emas mesti la teringin nak tayang).

Seminggu, dua minggu, mase berlalu. Razak nekad, bibit bunga asmara yang dicipta tidak patut dibiarkan layu begitu saja tanpa siraman berterusan. Besok, Razak pasti akan menegur Izzani!

Ayat disusun, pakaian dirapi, mase di-timing sebaik mungkin. Sebaik kelas abes, Razak buat2 mencari sesuatu di muka pintu bilik kuliah menunggu Izzani yang tergedik2 mengemas perkakasan kelasnya. Habis mengemas, dia bangun bersama kawan baiknya, Mazni aka Makcik Penjual Karipap menuju ke muka pintu. Izzani membetul2kan tudungnya ala2 buat2 sopan.

Ntah di mane silapnye, tetibe Razak manjadi kaku. Blank, tidak tahu ape yang hendak dicakapkan. "Takpe, aku boleh lakukan!" monolog Razak secara dalaman.

Tetiber, spontan jari telunjuk Razak menuding ke arah muka minah yang menanti dengan penuh debaran ayat lelaki pujaan di depan matanya itu. Mane tau die nak ajak kuar makan? First date?

Debaran.

Debaran.

Debaran.

".......Bulat~!"

Razak tergamam. "Apekejadahnye yang aku cakapkan nih?!" Monolog dalaman lagi Razak. Namun semuanya telah terlambat.

"Kurang hajar~!!!" balas Izzani, muka kemerah-merahan. Ayat taboo tue jugak yang jantan bertuah ni sebut?! "Aku punyer bajet cun kat sini die boleh panggil aku bulat?!"

Izzani berlalu bersama Penjual Karipap. Razak masih terpacak di muka pintu. Malamnya Razak membuat sesi soal hati ke hati bersama dua makhlok best ditemani Mr Potato, air kosong dan beberape puntung rokok.


Sekadar wajah model... Bukan mangsa sebenar


"Push~!!! Hancor luluh perasaan aku!"


Pemberita yang turut hadir


Ps- Cerita mengandungi sedikit Aji-No-Moto...Percaya ikut tahap kematangan masing2~

6 comments:

colesslow said...

wawawa...nicE2~~

aku rs ntuk kes nie aku sokong makcik karipap tu la..

nway ko ader no dier x??aku nk order 100 karipap sardin buat bekal g lecture..

skuty said...

mcm pnh knl watak dlm alkisah t'sebut, esp. mazni..

rs nye dia da brenti jual karipap coz karipap tu dprcayai punca utama cik izzani & mr.pemberita smakin BAM a.k.a TEMBAM

p/s-komen mengandungi sdikit perisa tuna..pcaya ikut slera masing2~

Nuriman said...

la nyamuk rupe nye. makin membiak ko ye hahaha

AcHuL said...

oi nyamuk!!kemaskan la sket blog.ape gentle2? dah abes intern kene la keras sket!! hahaha

Achan Sinclair said...

Haha...siri ini dah di muvikan dalam blog aku atas kebenaran nyamoq dan watak utamma...hahaha

AlexAlabasta said...

Oh ya~! Anda wajib lawat page orkedkelabu.blogspot, siri 'Awat jadi lagu tu' hasel garapan En Achan-Malichan-Marican dah menang award kat Cannes...!